בן 96 במותו. בתחילת החודש הבא הוא היה אמור לחגוג 97. הוא נולד ב-3 באוגוסט 1926 בניו-יורק. משך כמעט 70 שנות קריירה נשאר בפסגה. מאז שנות השמונים הפופולאריות שלו שוב בנסיקה. מבקריו כתבו על קריירה שהיא לא פחות "שיווקית" מאשר מוסיקלית.
טוני בנט. זמר (Crooner) מעולה, נע בין פופ מסורתי לג'אז ווקאלי. בחר בקפידה כל שיר, וגם ידע למכור את עצמו, לחבור לכוכבים ותיקים כצעירים לדואטים, לנהל קריירה בחשיבה אסטרטגית, להתמקד בשירים מספר השירים האמריקני הגדול, כלומר בסטנדרטים מוכרים ומבוקשים ולהגיש אותם הכי רומנטי בקול הטנור הצרדרד שלו, כשהוא פונה לקהלים שונים – חובבי הפופ הישן ואוהבי הג'אז הווקאלי. בתחילת המאה ה-21, בנט, אחרון הנפילים של דור הענקים, נשאר רלוונטי, המשיך לנהל את הקריירה שלו וללעוג לגיל.
אלא שלפני כשנתיים, כשהוא בן 94, סיפר על על מחלת האלצהיימר שפגעה בו. לראשונה אובחנה המחלה בשנת 2016, אז כתב בנט בטוויטר: "החיים הם מתנה – אפילו עם אלצהיימר." אשתו סוזן בנדטו, בת 56, הפכה למטפלת העיקרית שלו. מהסובבים אותו מתברר, כי למרות שבנט עדיין יכול לזהות בני משפחה, הוא לא תמיד היה בטוח איפה הוא נמצא או מה קורה סביבו. חפצים שכיחים כמו מזלג או מפתחות לבית יכולים להיות מסתוריים לחלוטין עבורו. למרות זאת, בנט נערך להוצאת אלבום נוסף של דואטים עם ליידי גאגא, בעקבות Cheek to Cheek מ- 2014. החדש הוקלט בין השנים 2018-2020 כשהחל לסבול מהמחלה. בצילומים המתעדים את ההקלטות , הוא מדבר לעיתים רחוקות, וכשהוא מדבר, הוא נעצר, נראה אבוד ומבולבל.
בנט זכה בגראמי 19 פעמים. הקריירה שלו נמשכת מסוף שנות הארבעים, כשחזר ממלחמת העולם השנייה. הוא הפך אליל נוער בשנות החמישים עם הבלדות הקלאסיות שלו. שיתופי הפעולה עם הפסנתרן ביל אוונס העמיקו את האוריינטציה שלו בג'אז. גם אחרי מהפכת הפופ של שנות השישים, המשיך בקריירה מצליחה בארה"ב וסביב העולם. בנוסף לשותפותו המתמשכת עם ליידי גאגא, בנט שיתף פעולה עם אמנים כמו איימי ווינהאוס, מריה קארי ומייקל בובלה.
למרבה הפלא, גם אחרי שחלה, בנט עדיין היה מסוגל לשיר מגוון רחב של הרפרטואר הישן שלו, ולהופיע. העיתונאי ג'ון קולפינטו שכתב עליו אומר: "מדע המוח גם היום אינו להסביר כיצד אדם שמדבר בקול כה מהוסס – שכושר הזיכרון שלו נעלם במידה רבה – יכול, בצליל או רמז מוזיקלי, לשיר ככה".
לבנט שהופיע בישראל, בהיכל התרבות ת"א בספטמבר 2014, היו עליות ומורדות הן מקצועיות והן אישיות. סגנונית לא השתנה, או לפחות לא הרבה: הקריירה שלו הייתה שיעור מופת בשמירה על הקו האומנותי שלו מתוך הבנה היכן טמון הכישרון שלך ועל כך שהוא חזק מספיק כדי להתעלות מעל גחמות האופנה. זה לא שבנט לא היה מוכן לקחת סיכונים או להתנסות: הוא עשה קאבר לשיר הונקי-טונק של האנק וויליאמס, אבל לעתים רחוקות הוא רדף אחר טרנדים, או נע עם הזמן, בקול הטנור החם שלו הוא שר שירים מספר השירים האמריקני הגדול (Great American Songbook.
במקרים נדירים שבהן הוכרח להקליט מוסיקה שאינה תואמת את הסגנון שלו, זה אף פעם לא נגמר בטוב, כמו כאשר, בתחילת שנות ה-70, חברת התקליטים שלו דאז אילצה אותו להקליט שירי סטיבי וונדר ולנון ומקרטני והוציאה אותם כ"טוני בנט שר את הלהיטים הגדולים של ימינו", הוא טען שתהליך הכנתו גרם לו להיות "בחילה פיזית".
כשפרנק סינטרה הלך – ירש אותו בנט כמעט באופן טבעי. בנט בשנות התשעים שלו שר טוב יותר מהרבה זמרים בני 50. הביצועים שלו – נוגדי חוקי טבע. זו הסיבה למצעד הזמרים והזמרות באלבום הדואטים השני שיצא השנה.
Duets II היה מתנה נפלאה ליום הולדתו ה-96, אלבום שמתמצת את כל מה שטוני בנט הוא, לא רק כזמר ענק, אלא משתף פעולה שמצליח להתאים עצמו לזמרים מכל סגנון, למעשה להעלות אותם על המסלול הג'אזי בצורה הכי טבעית ואותנטית מרגע שהםצירפו את המקרופון שלהם למקרופון שלו.
דואט עם ליידי גאגא I've Got You Under My Skin
Tony Bennett – Somewhere Over The Rainbow
Tony Bennett, Diana Krall – Love Is Here To Stay