בלדה לאביב הבוכה

מארק אליהו עם אישתאר ורינת בר

מילים: בני תורתי לחן: מארק אליהו
5/5

הצלילים של מארק אליהו הם תמצית והתגלמות המוסיקה המזרחית העכשווית. מסחרית, אין לו סיכוי מול הפופ הים תיכוני הממוסחר, מול הפרצים והגיספנים. המנגינות והתזמורים שהוא יוצר שואבים מהוויה, ששורשיה נטועים במוסיקת המזרח, ששתיליה יובאו לכאן, אך לא הניבו עצים מפוארים בגלל מגבלות של רייטינג וצרות מוח של קומיסרי תרבות בעלי אוריינטציה פופוליסטית.
מארק אליהו מנתב את הצלילים משם למלודיות קסומות, להרמוניות עכשוויות חמות מכאן, לקולות אקזוטיים נוגים מלאי הבעה. התזמור הזה הוא תמצית של תרבות אותנטית, שגם אם אינה נלחמת על מדדי הרייטינג, היא תנצח, וטוב שבא הסרט של בני תורתי והעלה אותה על הדרך הראשית. היא גמלה לו – כאחד השירים היפים ששמענו על פסי הקול של הסרט הישראלי לדורותיו.

* הסרט "בלדה לאביב הבוכה" היה מועמד ל- 9 פרסים בטקס פרסי אופיר 2012, קטף ארבעה פרסים בניהם: עיצוב אמנותי, עיצוב תלבושות, מוזיקה ופסקול. עלילת הסרט מביאה את סיפורו של יוסף טאווילה (אורי גבריאל) שהיה נגן ה"טאר" האגדי של "אנסמבל טורקיז". בעקבות אירוע טרואומטי ופירוק הלהקה, פרש טאווילה לעיירה שכוחת אל והסתגר בתוך עצמו.
עשרים שנה אחרי מופיע גבר צעיר בשם עמרם (דודו טסה) בביתו של טאווילה. עמרם, בנו של מופרדי, חברו ושותפו לשעבר של טאווילה בלהקה. הוא מספר לו כי אביו גוסס ונמצא על ערש דווי. הוא מגיש לטאווילה פרטיטורה לסימפוניית האביב הבוכה, יצירה שכתבו טאווילה ומופרדי ושלא נוגנה מעולם. טאווילה מבין שחברו ללהקה ושותפו, מופרדי, מבקש ממנו לשמוע את היצירה שכתבו שניהם, לפני שהוא מחזיר את נשמתו לבורא.באותו לילה גומלת ההחלטה בראשו של טאווילה לבצע את הבקשה האחרונה של חברו. כדי לבצע אותה, עליו למצוא את מיטב המוסיקאים המנגנים על כלים אקוסטיים ראשוניים (טאר, עוד, קמנצ'ה, חליל ניי), כדי שיוכלו לנגן את הסימפוניה שנכתבה.
טאווילה ועמרם יוצאים למסע חיפוש רצוף מכשולים בארץ לא נודעת, אליו ילכו ויצטרפו עוד ועוד מוסיקאים מופלאים. עמרם ימצא אהבה, ואילו טאווילה ייאלץ להתעמת עם עברו.

מארק אליהו: טאר, סאז, בגלמה, ג'ורה, לאוטה, קמנצ'ה. פרץ אליהו (אביו) – טאר, אמיר שהסאר – חליל ניי, אליהב נימר – כינור ועוד, ארז מונק – כלי הקשה. אישתאר ורינת בר – שירה.

על הר נשמתי/ עלטת החורף תעבור / כפעמון הגשר הצר/ שבין אתמול למחר / הערב דואה ושט
פיזמון: ביתי אינו רחוק/ גם אתה נוסע מכאן
את געגועיי לך אצייר/ כי אין בכוחי לדבר / ניפגש בפריחה בארץ אהובה/ כי נכרי אתה בארץ האפלה / צליל מיתרך הקרוע/ לקולו מרחוק אתגעגע / נר הלילה בשיגעונו זורח/ וריח האביב כעץ נטוע
פיזמון: ביתי אינו רחוק/ גם אתה נוסע מכאן
את געגועיי לך אצייר/ כי אין בכוחי לדבר / ניפגש בפריחה בארץ אהובה/ כי נכרי אתה בארץ האפלה

בלגה לאביב הבוכה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

2 תגובות

  1. יוסי – זאת לא רינת בר!
    זאת אדר גולד שרה עם אישתאר!!!
    תתקן את זה ….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן