שירים ליום חולין 45 שנות זמר

אילנית

פונוקול
3.5/5

קיבלתי השבוע הרבה אילנית. אחרי "אילן ואילנית", דיסק אוסף ענתיקות של הצמד (חברת "התקליט"), הגיעו של 45 שירים מקריירת הסולו שלה. מה שנה משנתיים? מספרים הם תירוצים. לא הגיל קובע אלא אורך הקריירה: 45 שנות זמר.
אילנית עצמה אספה וערכה. הפיקנטריה מגיעה בדיסק השני – דואט מקסים של "שיר של יום חולין" עם שמעון בוסקילה, דואט עם אנריקו מסיאס –"הישארי נאמנה לאהבה" , "נאסף תשרי" (יונתן-פיק) שהוקלט במיוחד למצעד הפזמונים השנתי של 1978 (פיק – זמר השנה, אילנית – זמרת השנה), "חייך וחיי" של בועז שרעבי – הקלטה מגרמניה תחילת השבעים, "עכשיו מי יודע" דואט עם שלמה ארצי מ-1972, שיר הנבחרים של זמר וזמרת השנה בגלי צה"ל באותה שנה, "חופשי ומאושר" של בועז שרעבי בביצוע חי מהופעתו בקיסריה ב-2008 ועוד.
מסוג אלבומי האוסף של להיטים ושאר ירקות עם חדש אחד בלבד – "ריקוד חדש" (יואב גינאי-תומר הדדי) – מעין "בשנה הבאה", שיר עידוד אופטימי, שמגיע עם קולו של זמר ספרדי. למה ספרדי? שיהיה ספרדי.
לא יודע אם אילנית כבר מסכמת, או שזהו אוסף לקראת אלבום חדש כמו שעשה יהורם גאון ב"כביום היוולדי". את האלבום המקורי האחרון שלה "ישראלית" הוציאה לפני 5 שנים. מאז יצא אוסף "המיטב" של אן.אם.סי ב-2010. ועכשיו – האוסף הזה.
אם סיכומים, אז כמו ב"המיטב" חסרו כאן כמה מילים על אילנית. מגיע לה – לא? 45 שירים, ואף מילה עליה. קריירה עשירה, ליוותה את ימי הזמר העברי. מיטב הכותבים והמלחינים. אז איזה סיכום קצר, מילת הערכה. על ה"ישראלית" או ה"ישראליות" שבה, על הברזילאיות, על הקשר המיוחד עם נורית הירש, עם רחל שפירא, עם שלמה צח.
יש שירים שנעים להיזכר בהם ("בללייקה") יש שירי איכות שממשיכים ללכת לפניה כשירי נצח – "ארץ ארץ", "שיר על נחלים", "נחמה", "שיר של יום חולין", "חלק בעולם", "לאורך השדרה שאין בה איש", "אהבתה של תרזה דמון", "כביריה". יש שירים שיצאו לגמלאות ("שוב איתכם", "רינגולי", "אי שם", "בשנה הבאה")
אני מרשה לעצמי לחזור על דברים שכתבתי על "המיטב": אילנית היא כבר קול שנמצא בתודעה ובפנתיאון של הזמר העברי. ממרחק השנים – הביקורת מתרככת, כי תמיד הייתה תחושה שהיא ריחפה מעל המילים, שהיא יצקה לטקסטים סירופים ממותקים. פתאום זה כבר איזשהו מימד נוסטלגי. קול יפה-מפעים מן העבר. חבל שלא הצליחה לייצר עוד תריסר שירי איכות, להיות יותר אמביציוזית, לחפש שירים חדשים, דרכים חדשות. יהורם גאון עשה את זה בגיל 73. לעולם לא מאוחר.

וידיאו (למטה): ריקוד חדש

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן