ראיון

הדהרמה של גיל שוחט

לקראת העלאת יצירתו בהיכל התרבות החדש ברחובות
0/5

ראיון עם גיל שוחט הוא הליכה בתלם שאין בה כמעט מהמורות. הוא באמת מאמין בעצמו, במפעל החיים שלו. נדייק: בשלמות של עצמו, שאלוהים חנן אותו. הוא מאמין שהחיבור שהוא עושה לזמרי פופ הוא חלק מהשלמות הזו, מתפיסת העולם שלו. הוא לוקח את אחינועם ניני, מרינה, דוד ד'אור ונורית גלרון כמרכיבים במסגרת ההשקפה שלו על מוסיקה בכלל, מוסיקה קלאסית בפרט.
אנחנו משוחחים לרגל העלאת "דהרמה", יצירתו החדשה שתפתח את היכל התרבות החדש ברחובות (7.10). דהרמה? (המציאות המוחלטת של החיים). "אם הייתי צריך לסכם מעל 300 יצירות שכתבתי ושלושה עשורים של יצירה במילה אחת, המילה הייתה: חיבורים. החיבור איננו רק הקומפוזיציה של הצלילים וההרמוניה, החיבור הינו יצירת גשרים בין שפות, תרבויות, דתות, ארצות, זמנים וסגנונות. בעולם משוסע, קוטבי, מנופץ ורצוץ כמו בזמן שלנו, התמקדות בסגנון ג'אנרי ספציפי הינה בחינת מותרות. תפקיד הרבה יותר מעניין יש ליצירה, שבאופן מופגן מתמיד, מנסה לחבר ולאחד. כך בניתי במשך כשנתיים את קונספט ה"דהרמה". היצירה לא נכנסת ולא רוצה להיכנס לאף מגירה ואף קטגוריה, ויחד עם זאת מנסה להיות הומוגנית וברורה מאד באמירתה האמנותית. כך גם היא פנייתי לקהל: היצירה אתגרית ומורכבת, ויחד עם זאת פונה לכל סוגי הקהלים, בכל הגילאים, בכל הג'אנרים המוסיקאליים, בכל הדתות והאמונות".
גיל שוחט מדבר במונחים של מפעל חיים, רצון לתקן העולם, ועל עצמו כ"מותג". לא פחות. לדבריו, זה מה שמבדיל אותו ממוסיקאים קלאסיים ישראלים אחרים, שאינם זוכים להכרה בגלל חוסר היכולת שלהם לקדם את עצמם ואת יצירותיהם – גם בהיבט של יחסי ציבור. מבחינה זו, שוחט היה ונמצא בכל מקום – בתפקידים ניהוליים, חינוכיים. הוא איש המוסיקה הקלאסית, אבל אוהב פופ משובח. הוא מזכיר במהלך הראיון את קייט בוש, את ביורק. מצד שני, בהיבט של חינוך מוסיקלי – גם אוהבי מוסיקה מזרחית צריכים, לדעתו,  להכיר את בטהובן, מוצארט, צ'ייקובסקי ובאך. אתם מרימים גבה? – תורידו אותה. שוחט אכן מאמין בזה. לא די להתחיל בביטלס.
האם השיג כבר הכל?
– כמעט. מה שחסר לשלמות שהוא כה מייחל לה – שינגנו את היצירות שלו בבתי האופרה הגדולים בעולם.

**** עוד לפני שמלאו לו 30 הועלתה האופרה שלו באופרה הישראלית. "אלפא ואומגה" זכתה להצלחת ענק, אחריה הוזמן לכתוב אופרה נוספת: "הילד חולם"- האופרה הראשונה על פי חנוך לוין. הוא הלחין מאות יצירות, סימפוניות ויצירות קאמריות על פי הזמנות מהארץ ומחו"ל.
הוא מופיע ומבצע 320 קונצרטים בשנה, עורך ומופיע ב-22 סדרות ברחבי הארץ ויש לו בסביבות 30 אלף (!) מנויים לסדרות הללו. הוא יצר מהפיכה בתחום המוסיקה הקלסית, הצליח לקרב קהלים רבים באמצעות שילובים ורתימה של אמנים מעולמות מוסיקה שונים. הוא משתף פעולה עם אמנים רבים והופיע/מופיע עם מארינה מקסימליאן בלומין, שלמה גרוניך, שלומי שבן, ירדנה ארזי, רוני דלומי, קרן פלס, מיקי גבריאלוב, אסתר רדא, ריטה, רמי קלינשטיין בשילוב מוסיקה משני העולמות.
הוא גדל בבית מעורב: אביו יהודה שוחט ז"ל, מחנך, ממוצא עיראקי השמיע הרבה מוסיקה ערבית בבית. אמו ציפי שוחט, הייתה כתבת התרבות של עיתון הארץ. הוא ספג שתי תרבויות שמתבטאות באורחות חייו ובמוסיקה שלו. הוא גר בבית מדהים ביפו בסביבה ערבית (בו נערך הראיון), מכיר את אנשי המקום, אוכל חומוס וכו' ובמקביל מופיע ומנגן בפני שועי עולם.
דהרמה – יצירתו החדשה של גיל שוחט – שתפתח בבכורה עולמית את היכל התרבות החדש ברחובות (7.10.14) היא יצירה מוסיקלית המשלבת ז'אנרים עכשוויים עם מסורות של מוסיקת עולם, מחברת בין דתות, אנשים וקבוצות בתקופה שבה כולם מדגישים את הגבולות, השוני והמפריד.

  

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן