מחווה לשישים שנות יצירה מקורית

עבודה עברית

0/5

רונה קינן בהקדמה לגרסת הכיסוי לשיר "סוף העונה" כותבת: "יש משהו מהנה מאוד מבחינתי בעבודה על גרסת כיסוי. אני נוגעת בשירים שהייתי רוצה לכתוב, ומפצה את עצמי על כך ,שלא אני כתבתי אותם. זה כמו להתחפש בפורים, אבל לקחת את התחפושת שלך בשיא הרצינות".

60 "גרסאות כיסוי" – שישים תחפושות כאלה נתפרו לאוסף החדש. לא בטוח שכל שיר שבנחר ראוי ל"כיסוי". "כיסוי" מגיע מלעז – "קאבר ורשן" (Cover Version) אני חיפשתי בין השישים את "גרסאות הגילוי". כאלה שיגלו בהן משהו חדש, רענן ומרגש.

מה מושך לזה? הזמר, השיר? השאיפה לעשות את זה אחרת? יש שירים שמזוהים לחלוטין עם מבצעיהם. את "צמח בר" אי אפשר לקחת מחוה אלברשטיין. את "אפר ואבק" יכול לבצע הכי נכון פוליקר. את "יצאנו אט" אני מעדיף בעיקר בביצוע אריק איינשטיין. לאופן שבו ג'ים מוריסון שר את שירי הדורז – אין שום כיסוי.

מצד שני יש יוצרים ששיריהם הם "סטנדרטים", זוכים לאינספור ביצועים – ז'אק ברל, למשל. גם הביטלס. באוסף הזה מתברר שאחד ה"מכוסים" ביותר במוסיקה הישראלית הוא יצחק קלפטר, מלחין ורסטילי נפלא. ומבחינת כותבי מילים – רחל שפירא, משוררת המוסיקה הישראלית. וזמרת – גלי עטרי. (האם זה מחמיא לה? – תחשבו על תשובה)
י

ש שירים שבעקבות ה"כיסוי" הם "מתגלים" מחדש, ביצוע שמעניק להם חיים חדשים, אפילו בסגנון-עיבוד אחר – רגאיי, רוק, סמבה. יש עיבודים שלוקחים את השיר למקומות אישיים אינטימיים מרגשים (מה שעשה אריק סיני ל"רק אתמול" של רחל שפירא ויצחק קלפטר)

60 גרסאות כיסוי הוא פרויקט מאתגר, שישחקו המעבדים והזמרים לפנינו. אבל כמו שאמרנו: יש גרסאות חדשות שלא הפעימו, יש גרסאות מיותרות, ביצועים קלושים, יש גרסאות שאינן מתעלות על המקור, אבל יש גם כמה קאברים שמעניקים מימד/ הארה חדשה על המקור. ויש מעטים שהם גילוי של ממש.

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן