"איזה יופי", פרוייקט שירי יום העצמאות

שייגעצ

הד-ארצי
4/5

שייגעצ רוצים לעשות שמח. הבה נכבד את רצונם. הרעיון: תנו לגיטרות להשתעשע עם שירי ארץ ישראל. תרגיל נחמד בלשבור דימוי הלוקאל פטריוטיזם של שיר השירונים וחבורות הזמר. יום העצמאות השישים התאים להם.
מה זה? שובבות, פרשנות? הצחקתם אותם. אבל בואו נאמר – לנפץ את המיתוס הכבד של השירים האלה. להוציא אותם מהזמר הקיבוצי.
"שלום לך ארץ נהדרת", הייתי בפריז וגם ברומא", חיבר פעם אילן גולדהירש מילים ללחן של סטיבן גודמן ויהורם גאון קנה מזה בית. שייגעצ חשבו (בצדק, בצדק) שהגיעה השעה לעדכן את השיר המאוד לא חשוב הזה לימינו.
אין כמו המקלחת המרעננת של שייגעצ. גם לרומנטיות המתמרחת של "שירים עד כאן" (נתן -יונתן-נחום היימן) שמזוהה עם להקת חופים ומשה דץ. שייגעצ עשו מזה גראנג' רוק, ועם זאת לא פגעו במנגינה. ככה שהעיבוד במקרה הזה בהחלט משדרג. כולל מעבר גיטרות יפה.
"אנו נושאים לפידים" נשמע כמו עיבוד של השדוז הבריטית (להקת גיטרות שליוותה בזמנה את קליף ריצארד) מהסיקסטיז לשיר טקסי יום העצמאות. סתמי ונחמד.
מה לשייגעצ ול"יש פרחים" (נתן יונתן – מוני אמריליו) אחד משירי השירונים המוכר מהביצוע של הגבעטרון האם הם התכוונו לפרשנות רוקיסטית אפילו אירונית?.
תקשיבו למילים: הראית איזה יופי שרעד ברוח סתיו, שדה זהב דעך באופל והדליק נרות חצב. הראית איזה אודם שצעק למרחקים, שדה דמים היה שם קודם ועכשיו הוא שדה פרגים. אל תקטוף, נערי, יש פרחים שבני חלוף, יש פרחים שעד אינסוף נשארים במנגינה. אל תקטוף נערי, יש פרחים שבני חלוף יש פרחים שעד אינסוף עם המנגינה.
תסכימו איתי שאלו מילים שלא ממש מייחלות לדציבלים רוקיסטיים. יובל מנדלסון מסיר כל שכבה אמוציונאלית מזה, ועושה מזה רוק ישיר. אתם יודעים מה: יש גם בזה קסם. ובסוף" ד"ש ליגאל בשן של "לצפון באהבה" (דודו ברק-נורית הירש) ושוב: מנדלסון כאילו מתעלם מהקונטקסט. השיר שיהדהד על מדבר השממה – מהדהד בקצב  ישיר. זו כבר לא אותה האהבה  לצפון. אגב: אם כבר חמישה שירים – למה לא ללכת על אלבום שלם. ליום העצמאות ה-61.

שייגעצ – פרויקט שירי יום העצמאות – Live

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן