בפסטיבל ישראל

סלסה קלטיקה (סקוטלנד)

תיאטרון חולון
4/5

טובי שיפי – חצוצרה, לינו רושה – שיה, דודגי הדסון – קונגה, אדם סת'רלנד – כינור, פיל אלכסנדר – פסנתר ואוקרדיאון, דיוויד דונלי – גיטרה בס, סטיב קטלי – כלי נשיפה, אימון קיוי – בנג'ו וגיטרה, פרייזר פיפילד – חמת חלילים וכלי נשיפה, ריאן קויגלי – חצוצרה, דיוויד רוברטסון – בונגוס וכלי הקשה, כריס סטאוט – כינור, אריק אלפונזו – כלי הקשה.

סלסה ומוסיקה קלטית- האם נועדו זו לזו? שאלה טובה. ללהקת "סלסה קלטיקה" מסקוטלנד יש תשובה שהצריכה שיתוף מפעולה מצד הקהל.
אבל לקהל בחולון נדרשה שעה ורבע של מוסיקה קצבית מזיזה כדי להבין שהגיע הזמן להתרומם מהמושבים. דוגי הדסון, הסולן של סלסה קלטיקה, הציע כבר מהשיר הראשון לעלות לרקוד על הבמה. זה קרה רק לקראת סוף הערב.
הייתם מאמינים שמויקה קובנית תתחבר עם מוסיקה קלטית? מה זה בדיוק ? שומדבר מתוחכם. לסלסה קלטיקה אין הרבה להציע פרט למוסיקה רקידה. מתחילים בשמח ומסיימים בשמח. ובאמת, ממש לא בא בחשבון להישאר לשבת.
לחבורת הנגנים מגלזגו אין יומרות "תרבותיות". היא מתמקדת מוסיקת פאבים וירטואוזית מסעירה, וכל מה שחסר באולם זה איזה דוכן שימזוג בירה.
"סלסה קלטיקה" משקפת את מה שמתרחש במשבצת מוסיקת העולם כיום – שיטפון של תרבויות שמנסות להתערבב זו עם זו, לייצר קומבינות פולקלוריסטיות.
סלסה קלטיקה עושה גלים גבוהים גם באירופה, גם בארצות הלטיניות. סקוטלנד מניפה את דגל קובה, קולומביה וונצואלה כדי ליצור כביכול "סלסה קלטית". זה נשמע אצלם דחף אמיתי להתיך מוסיקה סקוטית מסורתית עם סלסה קובנית קלאסית.

אבל עם שלושה אנשי הקשה מאחור בקונגוס ובבונגוס – היתוך ממש לא נוצר, וידה של הסלסה והמוסיקה האפרו קובנית הייתה על העליונה. הקונגות חזקות יותר מהבנג'ו, חמת חלילים והכינורות ביחד, הגרובים האפרו לטיניים רק מתקשטים בפולק קלטי, ואת הפסנתר כמעט שלא שומעים. הרום הקובני חזק יותר מהויסקי הסקוטי.
אז נכון ספניש הארלם וגלזגו מנסים להתמזג, אבל החיבור בין מוסיקה בין האפרו קובני עם הסקוטי אינו מייצר איזושהי סינתזה חכמה ומרתקת, אלא בעיקר סלסה בידורית סוחפת עם כמה ג'יגים (ריקודים איריים) עליזים ונגיעות קלטיות של בנג'ו, אקורדיון וחמת חלילים.
כיוון שגם הסלסה וגם המוסיקה הקלטית מתבססות על מקצבים מסחררים –הרי הקומבינה בהחלט מייצרת קצב בטורים גבוהים, וצדק זמר הלהקה כשקרא לקהל לעלות על הבמה כבר בשיר הראשון. טוב שזה לפחות קרה בשירים האחרונים, כי סלסה קלטיקה אינה יכולה להתקיים ללא קהל שרוקד.

 

וידאו: סלסה קלטיקה קטעים מהופעה בחולון

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן