בצד של הרעים

נדב אזולאי

מילים ולחן: נדב אזולאי. הפקה מוסיקלית: גיל נמט, נדב אזולאי
4/5

למה הוא ב"צד של הרעים"? מה עשה רע ש"אין מה לעשות", כפי שלוחשים לאוזניו? אולי נדב אזולאי בעצמו מחפש תשובות. קודם כל הוא עבר לפחות שלב אחד, לפי הטקסט – הגיע להבנה ש"לחץ על הגז ולא על הבלמים". עכשיו הוא בורח מהעיר, למרות שהוא "מחוסן מעכבות". אם נדב מבין את מה שהוא רצה להגיד בשיר, אז אני רגוע. אם נצא מהעכבות של אזולאי אל המוסיקה, התברר שהוא באמת הצליח להתגבר על עכבותיו בצליל רוקנרולי מרקיד, וכשלא נשארות מילים, מאריכים בסיומת את נגינת ההרכב.

אז מבחינת הרוקנ'רול כאן הוא לא לגמרי בצד של הרעים, ותודה לחטיבת הנגנים נטלה חלק בהפקת הקצב. שמעתי שיר נוסף שנקרא "ניצנים", כאן מוריד נדב אזולאי רגל מהגז הרוקנרולי לצורך הדרמה – "מי יושיעני מהמצולות" ו"תצעקו את שמי" ו"השבוע בחרו אותי להקריב על הבמות". ניסיון לייצר דרמה מאין דרמה. אבל מורגש שהבחור במצוקה. זה לא אומר שחייבים להלחין-לשיר אותה. שילך על רוקנרול.

share

0 אהבו את זה

share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

7 Responses

  1. רוב הבעיות עליהן מדבר אזולאי באלבום הן בעיות שיש לרוב האנשים אם לא לכולם במהלך החיים, נדב אזולאי לא מנסה "למצוא" בעיות מקוריות או להיות אמין, הוא מנסה להיות עצמו.
    ובתור אדם ששמע את האלבום אני חושב שהטקסטים מספיק מובנים\פשוטים כדי שאנשים יזדהו איתם ויבינו על מה מדובר אך גם מספיק מורכבים ועמוקים כדי שיהיה אפשר להעריך את הכתיבה. 

  2. השיר ניצנים מדבר על משהו ספציפי שבעוד שבועיים אף אחד לא יזכור במה מדובר.

    אלבום בוסרי . תנובה של כישרון טוב.

  3. השיר ניצנים מדבר על תופעת כוכב נולד והריאליטים הסובבים אותנו למיטב הבנתי… ודאי בגלל זה הכתיבה בו מוגזמת ודרמטית ואני די בטוח שלא מתייחסת לתחושותיו של אזולאי עצמו, שנמצא הרבה מעל לתופעה. להערכתי היא כזו כי כך היא מצטיירת בעיני הכוכבים הנולדים למיניהם -שאם לא יצליחו עכשיו ומייד ייסתם הגולל על קריירתם המובטחת.
    אם הבנת אחרת… חבל

  4. דרמה או לא דרמה, איך אפשר לדעת כשמשפטים הוצאו מהקשרם וניתנו לנו כאן בלי הקונטקסט? זו חוכמה מאוד קטנה, מר חרסונסקי, להתייחס למילים בודדות בשיר וע"י כך לנסות להגחיך אותו. וחוצמזה נניח שהכותב פלצן, שזה מה שאתה כנראה מנסה להגיד פה בצורה די מתפתלת – עדיין לא הבנתי איפה הכשל הלוגי בין "מחוסן מעכבות" ו"בורח מהעיר" או בין רוקנרול וטקסט שהוא מעל הממוצע.

  5. בהמשך לעידן- נכון, הטקסט, בו בוחר יוסי להתעמק לאורך כל הביקורות שלו, אינו חשוב יותר מהסך הכל. אז א- השיר הזה לדוגמא, אין בו דבר וחצי דבר, רק צרמוניה קיצבית חסרת פשר. מה אכפת לי מהטקסט כאן?
    וב'- כאשר אומנים מנסים לכתוב טקסט גבוה, או מביע וכואב, ויוצא להם מאולץ ולא אמין- הטקסט הופך לאבן נגף, ובצדק. רמת האומן מושפעת מאמינותו. בכלל – לאומנים הישראלים יש דחף גדול מידי לדבר על הבעיות שלהם, בעיות שאינן מקוריות בד"כ. אבל אני רק מאזין, והרדיו ושאר אמצעי התיקשורת אינן ספת טיפולים.

  6. עם כל הכבוד אלייך ויש מלא כבוד – אני חושב שאתה צריך להוריד קצת מ"רף הציפיות" שיש לך מטקסטים ישראליים… לפעמים נוצר הרושם שאתה מחפש יותר מידי לעומק את מה שכבר מסופר בפשטות שלו, במילים שהכותב בחר להשתמש בהן. שיר הוא לא רק טקסט נטו אלא הרבה מעבר ומי כמוך יודע. יש מן הסתם טקסטים באמת גרועים ונדושים (במיוחד באנגלית, שלהם אתה בד"כ נותן 4/5 בדירוג אלבומים) אבל אם תשים לב, יש באמת הרבה שירים שבחרת יותר מידי להיתפס לעניין הטקסט מאשר לעניין המהות של השיר עצמו….

    אז הוא עשה קצת "דרמה" מילולית. מה קרה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן