מה האמת?

רדיו - דוחות זמן אמת

0/5

לפי דוח על שידורי הרדיו של "מדיה פורסט" – יום א' 20.6 קובי פרץ ולהיטו "בלילות" מגיעים למקום השני בדירוג השירים המושמעים ביותר אותו יום. האם זה אמין?
תלוי איך בוחנים: הגרף הסטטיסטי מראה כי 60% מהשמעות של השיר היו ברדיו לב המדינה. כ-13% – רדיו אמצע הדרך. כל השאר התחלקו בין רדיו דרום, תל-אביב, רדיו קול רגע, רדיו חיפה.
הסטטיסטיקה – בעייתית. כי אם ניקח את כמות המאזינים לתחנות הרדיו המרכזיות – גלגל"צ, 88 אפ.אם. רשת ג' – שלא שידרו אפילו פעם אחת  את קובי פרץ נכון לקריאת השעה שבה בדקתי את הנתונים הסטטיסטיים – הרי העובדה ש"בלילות" שודרה מספר פעמים רב (16 נכון לשעה 12 בצהרים) אינה מעידה לחלוטין על הצלחת השיר במונחים כלל ארציים.
זוהי למעשה הבעיה הגדולה של נתוני "מדיה פורסט", שהגרף הסטטיסטי שלהם אינו מהווה אינדיקציה כלל ארצית אלא משקף טעם עורכי תחנה מסוימת.
הסטטיסטיקות האמיתיות אינן נשענות על יום או שבוע זה או אחר, אלא על שנים. מבחן הצלחה יכול להימדד במכירות אלבומים – נתון שקשה לבדוק אותו, הורודות בסלולר ומספר השמעות. הפלייליסט בגלגל"צ שונה מזה של "רדיו לב המדינה", וגם אין מצב של התבייתות על שיר מסוים עד כדי 16 השמעות בזמן קצר. לכן, הסקרים האלה ב"זמן אמת" – אינם משמשים מדד אמיתי למכלול השידורים בתחנות הרדיו.
אם סטטיסטיקות של השמעה – אני אעדיף שכלול על פני תקופה ארוכה של כל ההשמעות בכל הרשתות. שני גופים עושים את זה: "אקום" – המייצגת את זכויות היוצרים, ו"אשכולות" המייצגת את זכויות הזמרים. משם מגיעים נתוני אמת יותר אמינים. השבוע, למשל למדתי, שהשיר הכי מושמע ברדיו בשני העשורים האחרונים בוא "חייך" חיי" של בעז שרעבי,  ואחריו ישנים וותיקים כמו "אחכה לך" של "הנשמות הטהורות", "אינך יכולה" של "החלונות הגבוהים". אלה המקומות הראשונים. ומצד המבצעים – אריק איינשטיין וירדנה ארזי – לפי הסטטיסטיקה של "אשכולות" שאינה מתבססת על התחנות האזוריות, אלא רק על תחנות המיינסטרים המרכזיות.
דוחות זמן אמת? מתברר שסטטיסטיקות אינן מדע מדויק ושאמת בהשמעות רדיו היא עניין יחסי מאוד.

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן