אין כניסה לפילים

ג'ירפות

היי פידליטי שיווק
3/5

אוהבים מוסיקה ביזארית, כזו שאומרת – לא מבטיח לכם גן של שושנים, גם לא ערב של שושנים, ואל תביאו שירונים כי שירה בציבור לא תצא מזה? בואו ניכנס לעולמו של ג'יראף ממושקף העונה לשם גלעד.

"לא יודע למה זה קורה לי/ אנשים אומרים לי שזה נדמה לי".  – מגיע בצליל פסואדו אתני באווירה אינדי שאנטית. המשפט –  משפטו של גלעד כהנא  – מומלץ להבעיר קטורת כדי שעוד חוש יופעל. יש סיכוי שניחוח הקטורת ישאיר אתכם בדיסק.

אלבום שלישי של "ג'ירפות" שמגיע אחרי "גג". פעם אחרונה פגשתי את גלעד כהנא משוטט ברחובות תל-אביב. The Walking Man זימר את קורותיו של הלך תל-אביבי, שרשם את מסעותיו בין שינקין לפלורנטין והביאם באנגלית בריטונית. נוראות העיר הגדולה. האכזרית. המנוכרת ממשקפיו  הלא ורודים של ההלך הזר. והנה ניסע איתו להודו, חלום בהקיץ. כשחוזרים מהודו, סביר שהשפעת ההזיות לא נמוגה מיד.

"אמא שלה חזרה מהודו/ לפני חצי שנה/ שיער לבן קצוץ/ לא חוזרת לאבא/ כפכפים ומכנסיים רפויים/ "מדוע נשים צריכות להתפקע מתוך הבגדים" שיר נקרא "אין כניסה לפילים" (המשמעות המטפורית שמורה אצל הכותב) מיד-טמפו קליט מאוד, עטוף במיתרים.

 

כהנא מספר סיפורים ממוחו הקודח. נסו להתביית על הנרטיב שלו. הסיפור הבא מתחיל בצליל אקוסטית א-לה סיימון וגרפונקל – "בקיץ הוא מציל" – התרחשות טרום התאהבות על חוף הים, שכהנא מטעין אותה בפאתוס תיאטרלי מוזר.עוד סיפור – על אחת שכל לילה "מצילה את החתולים בחלומות"… גם המוסיקה (צליל אקורדיון צרפתי) מתקשה לשדרג את חולמת החלומות. ("חתולים")  אנפוף טום ווייטסי מבשר על "ביוב מפעפע באמצע הכביש" בשיר "מוזס" (שמו של סוס) על שגרת עגלון ובנו שמתחנן ("אבא אל תכה את מוזס") – שכהנא שר משום מה בגעגועים רגשניים, במעין עיבוד של מוסיקת מערבונים.

ההזוי של כהנא מגיע ל"חופשה בהוואי" – בקצב טרופי עייף משהו שמשווה בין האהבה של פעם לאהבה של עכשיו שלפי הטון של כהנא אינה משדרת רוממות רוח, הגם שלטענתו היום – "אוהב קצת יותר, אך לא מזיק בכלל להיזכר".

צפצופים אלקטרוניים מצטרפים ל"אני צריך כוח" – צרכי השגרה שלו לעומת יופייה. מקצב באוריינטציית רגאיי. לשירה בציבור – בלי הגניחות. אפשר להיסחף. עשיתי לעצמי "ווי" ליד השיר הזה.

הסיפור הבא מגיע בפאנקי – על אחת שהקיץ לא עושה לה טוב – "אני שמנה מדי להיות יפה, אני שמנה מדי להיות בים" לצחוק או לבכות? את כהנא זה לא מצחיק "לפעמים זה ממש מפחיד" הוא שח. ועל כך נאמר – שמחת זקנתי.

"הלב הוא טלסקופי" – ניסיתי לרדת לזרם דמיונו של כהנא. יש בשיר  "אי של כספית מתגלגל" וגם "מורה לגלישה ושני תלמידים"  זה מה שמגיע מהלב הטלסקופי. ועל כך נאמר: דמיוני ההזוי  לא הצליח לקבוע פגישה עם דמיונו. הגם שהקישוט הווקאלי בפתיחה נעים לאוזן.

ולסיפור הבא שנקרא – "פינק זברה" – "שני חתולים ממתינים בפתח חנות לחיות מחמד/ מרוכזים בכלוב ציפורי שיר/ ציפורי שיר עושות אהבה" זה אגב כל השיר. 0:43 שניות. נו?

הסיום – דידקטי ובאנגלית: What Is Karma? חוזרים להודו, אקצנט מקומי (הודי) משתרבב והישראלי חוזר על המילים וגם שומעים קולות מהאולפן יענו מהראשים שהתגלגלו על הרצפה. תן להם בשאנטי. אגב, מי שמתעניין בבודהיזם – שיחפש במקום אחר. אני שמתעניין במוסיקה טובה רשמתי לעצמי  צל"ש על שצלחתי את הדיסק. לא קלה דרכו של המבקר.  אמתין עד שהשפעת הודו תימוג, ונחזור למציאות שלנו.

 

ג'ירפות: גלעד כהנא, יאיר קז, אסי ששון, ארז רוסו.

ראיון עם גלעד כהנא

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

8 תגובות

  1. כשיש משהו באמת טוב בסביבה (וכבכר הרבה זמן) למבקרים שצמחו מתוך תעשיית הכולם פשוט….. קשה
    אבל למה כבר אפשר לצפות
    תנו לו לכתוב על אייל גולן וכוכב נולד

  2. דיסק מצויין, אבל יותר עצוב מהקודמים שלהם, מעניין איך הוא יזרום בהופעות שלהם שהן בד"כ די קלילות.

  3. ביקורת חסרת מעוף ותבוסתנית לדיסק עשיר, שהמבקר לא הצליח לגרד אף לא שכבה אחת שלו.

  4. חרסונסקי, לפעמים צריך לתת לאלבומים כמה האזנות.
    דווקא בגלל שזו הייתה כזו חוויה קשה בשבילך הדיסק הזה, ודווקא בגלל שבקושי צלחת אותו, בתור מבקר,
    היית צריך לתת עוד כמה האזנות.
    הנה חומר למחשבה בשבילך:
    1
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3928699,00.html

    2
    http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/142/296.html

    אם לא תאהב אחרי כמה האזנות,
    נשבע לך שאני אאמין לך.

  5. לא הבנתי מה דעתך הסופית על הדיסק..רק תיארתי את השירים. בסוף רמזת שאתה לא מתלהב.

    תשובה סופית :)?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן