Original Motion Picture Soundtrack פסקול הסרט

Tron Legacy טרון המורשת

הליקון
4.5/5

שאלת הנצח: אפשר ליהנות מפסקול הסרט גם מבלי שראיתם אותו?  מי שמכיר את העבודות  של Daft Punk עשוי לדלג על השאלה. ובכל זאת: אשפי הדאנס הפוטוריסטים נבחרו לא כדי לעשות עוד דיסק אלקטרוני, אלא להלחין את סרט המשך התלת ממדי לסרט המד"ב הקלאסי מ-1982 בכיכובו של ג'ף ברידג'ס.
המוסיקה של הגרסה ההיא (שנכשלה בקופות) הולחנה ע"י המלחין האגדי וונדי קרלוס (מי שהיה אחראי לקלאסיקות סינטי כמו
Switched-On Bach, פס הקול של "התפוז המכאני") ב"טרון המורשת", "דאפט פאנק" אימצו את הקונספט של קרלוס במיזוג של תזמורים אקוסטיים ואלקטרוניים. האוברטורה היא תזמור שמימי נשגב שמתחיל חרישי (מטפורה מוסיקלית להתחלה) ונבנה תוך שתי דקות לסיום רועם של מצילות וטימפני. מאווירה של קדרות לצליל מלודרמטי. קטעים שיגיעו בהמשך, מראים שדאפט פאנק נמצאת חזק בתוך הסרט, כל חלק וחלק.
אין ספק – "טרון המורשת" הוא סרט של פסקול, כלומר סרט שלמוסיקה בו יש תפקיד של ממש, לא סתם קטעים למי שמחפש דאנס מיוסיק,  די בהאזנה ראשונה בשביל להגיע למסקנה הזו.  השימוש במוסיקה אלקטרונית מיוחד כמו הקטע הקצבי  
End of Line או האחרון – Troy Legacy שמלווה את בכתוביות בסיום הסרט מדגיש ביתר שאת את החיבור בין תזמורת אקוסטית ואלקטרונית.
הקטע המסיים 
Final מזכיר מוסיקה של פיליפ גלאס מהסרט Koyaanisqatsi של גודפרי רגיו. מה חבל שמי שעזבו כבר את אולם ההקרנה במהלך הכתוביות – יחמיצו.
שורת סיום: דאפט פאנק הצליחו להגיע לרמת יצירתיות גבוהה בפס קול הסרט בשילוב של מלודרמה וקדרות מלנכולית. לשאלת הפתיחה: בואו תעשו ניסיון לא שגרתי: הקשיבו לפס הקול הנפלא הזה. הוא יצור בכם גירוי לראות את הסרט, בתקווה שלא תתאכזבו אז. פסקול המוסיקה של השנה? אוסקר ממני כבר יש להם.

 

* דאפט פאנק הם הצמד האלקטרוני הצרפתי – גאיי מנואל דה הום כריסטו בן 36 ותומאס בנגאלטר בן 35. בסוף התשעים הם הטביעו חותמם בסצנת ההאוז בצרפת. אחד התחומים הבולטים בעבודתם – יצירת מוסיקה למופעים והצגות שבהם יש  קשר בים האפקטים המיוחדים למוסיקה. הצמד מקפיד להדגיש אלמנטים ויזואלים בהופעה שלו – הם עצמם מופיעים בלבוש רובוטים. השפעות ראשונות – הביץ' בויז, רולינג סטונס. צעדים ראשונים במוסיקה – הרכב אינדי רוק משולש שנקרא Darlin'. אחרי התפרקותו הפכו השניים ל – Daft Punk. אלבום ראשון Homework יצא ב-1997. האלבום השני Discovery שיצא ב-2001 כבר חשף אותם בגדול. האלבום לווה בסינגלים One More Time, Digital Love ו – Harder, Better, Faster, Stronger. ב – 2005 הוציא הצמד את Human After All, שקיבל ביקורות מעורבות. שני סינגלים מתוכו Robot Rock ו – Technologic זכו להצלחה בבריטניה. ב-2007 הוציא הצמד אלבום לייב Alive 2007, שזכה בפרס הגראמי בקטגוריה "אלבום הדאנס/ אלקטרוני הטוב ביותר". 

טרון המורשת – קטע מהסרט

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן