עידן חביב כל פעם קצת

עידן חביב כל פעם קצת

עידן חביב יצר אלבום של זרם מחשבות, לעיתים מעורפלות המציג את כאביו ופצעיו באווירה שתורמת לו לשדר הלך נפשו.

היי פידליטי
4/5

הסיפור של עידן אינו חביב. הוא נוגה. קולו מקונן במנגינה נוגה ומחלחלת – "כל אשר אכתוב, לבטח יעלם, כל אשר אומר לא נאמר, אותו סיפור של השגחה מונח על השידה"
למרות שהשיר הפותח ("לאט לאט") משדר אווירת נכאים, המוסיקה המינורית מלטפת במלנכוליותה, באווירה שלה. הקו הזה עובר לאורך הדיסק המאוד מיוחד של עידן חביב, שרובו ככולו ניסיון לתאר מאבק הישרדות מול תחושה של אבדון. למרות שהטקסטים מעורבל ומעורפל, אני חש בזרם תודעה שנוסך את עצבות ולאווירה הכללית בטון הזה שהוא משהו בין ארז הלוי למאיר בנאי.
ממש אותה אווירת נכאים נמשכת ב"פגזים" – "ציפורים אחת אחת עוזבות את כלוב חיי// בקרוב הכל יקרה/ תפקידים מתחלפים/ המתים מתעוררים/ ואם אין כאן אלוהים באמת/ בואו נקום נברח או נלחם"…
וכאן – החיים מול המוות, בעצם, שר עידן, הוא אינו שולט על אף אחד מהם. המנגינה המינורית, עיבוד קלידים גיטרות שמייצר אווירה אפרורית. מנגינה קסומה. קול שאומר את אשר על ליבו.
וגם בהמשך ב"אצבעות דקות", הקצב כמעט אינו משתנה, גם האיפיון המלודי שבו פתח נמשך, אם כי הנימה המלנכולית פחות קשה: שיר על יחסים. מתנצל על זה שהיא מבוגרת ממנו, מודע לאהבה, אבל לא נשאר איתה, למרות שהיא "אוהבת חזק" את אהבתו.
"מפתחות ברזל" עוד שיר על יחסים שמושר באותו טון מקונן משהו, באותו מפתח מוסיקלי – העולם בחוץ רע, אבל איתה – "רק ממך להתרגש/ רק איתך להיעלם/ מחר נחליט לאן"
"מי מדבר אלי" – למרות האבסורדיות בחיים האלה – רוצה לחיות. האם אנחנו נפרדים מהאווירה שפתחה את הדיסק ומהקו המלודי השולט? ממש לא. זה הקו ששולט במוסיקה של עידן חביב, שמתאר את תסכול-חיים קשים, שכל מה שנותר בהם הוא יצר הישרדות. החיים חזקים יותר.
"כי אין פה מקום/ באמת לשיר, באמת לחלום … כמו כוכב שמתאבד ביום/ לא תראו אותי נופל פתאום" (השיר "אין פה מקום")
הקצב משתנה לראשונה ב"מחכה" ("מי עולה ראשונה/ זו האהבה הישנה") – ממש הפתעה בדיסק. וגם הסיום שמבשר מעט אור בקצה המנהרה – השיר "דווקא" אותו טון, אותה אווירה עגמומית – "נושם בגוף אחר/ וזה דווקא מסתדר לי טוב/ רגע לוותר/ פניות מיותרות".
אלבום של זרם מחשבות, לעיתים מעורפלות, לעיתים לא "מתקשרות", אבל בסופו של דבר יש כאן עידן חביב שלם שמצליח בקו מלודי ובטון כמעט אחידים (עד כדי תחושה לעיתים של שיר אחד) לשיר את כאביו ופצעיו הנפשיים באווירה (עיבוד, הפקה) שתורמת לו לשדר הלך נפשו.

עידן חביב התפרסם בעונה השנייה של "הישרדות" כאשר התמודד על התואר השורד האחרון. במהלך העונה בלט בעיקר בזכות השירים ויכולת השירה שלו. חביב, 30, גדל ברעות, התגייס לשייטת והשתחרר לאחר 6 שנים כקצין של צוות לוחמים. בשלוש השנים האחרונות מופיע עם שירי האלבום. את ההפקה המוסיקלית לאלבום הבכורה עשה גלעד שמואלי.

 

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן