ערב מחווה לג'ורג' הריסון

פסטיבל הביטלס

בית שטיינברג חולון
3.5/5

ג'ורג' הריסון הגיע לחולון לפתוח את פסטיבל הביטלס מס. 4. עלמה זהר, מעריצה, שהזמינה אותו, האמינה כנראה שהפסטיבל בחולון, הוא שאמור לעשות צדק עם "האיש השקט" של הביטלס ולתקן את העוול ההיסטורי שנעשה לו.
הריסון שנפטר מסרטן ב-2001, אחת הדמויות היותר חידתיות של הביטלס, אינדיווידואליסט, מתרחק מתקשורת, עמד בצילם של לנון ומקרטני, אבל תרומתו ללהקה הייתה לא שולית – בצליל הגיטרה המיוחד שלו, בהרמוניות הקוליות, בכתיבת שירים מופלאים כ"כאשר הגיטרה שלי מייבבת בעדינות", "הנה באה השמש", Something וכמובן בהקמת הקשר בין הלהקה ובין תרבות המזרח (יאיר דלאל – בשני קטעים של מוסיקה הודית שהריסון כתב, בביצוע רביעיית נגנים שישבו מזרחית על הבמה)
התברר כי אהבת עלמה זהר להריסון אינה תואמת את העדפות הקהל, הוא פשוט הצביע נגד ברגליו, וכך התפספסה לה הזדמנות הסטורית של העיר חולון לתקן את העוול. לעלמה היה חלום שאחרי הערב הזה כולם ירוצו ל …יוטיוב לאתר את פועלו של הריסון. טוב שיואב קוטנר, המנהל האומנותי של הערב והמנחה, הזכיר לה שקיים עדיין משהו שנקרא "דיסק", ואני הייתי אומר  "תקליט" לפני שרצים ליוטיוב. מה לעשות – פער הגילים כנראה מתחיל לשחק לרעתנו או לטובתנו.
לפני שמזמינים את הזמרים, נגיד עוד שתיים שלוש מילים על האיש שלשמו התכנסנו, במבנה חולוני שאינו נראה בלשון המעטה פאר מבני התרבות בישראל (אבל מה לא עושים בשביל לעשות כבוד לביטלס)?
ג'ורג' הריסון (George Harrison) יליד 1943, ליברפול, הוא קודם כל גיטריסט מוביל אולטימטיבי, הוא שהעניק איכויות שהייתי מכנה אותן ליריות להביטלס, הוא שהעניק ללהקה איכויות רוחניות שהן מעבר למוסיקה – בהפגשתה עם תרבות המזרח.
הריסון אינו רק ביטלס ("האלבום הלבן", "מועדון הלבבות השבורים של סרג'נט פפר"). זוהי גם קריירה עצמאית עם אלבומים כ – All Things Must Pass המצוין, Living In The Material World, וגם The Concert For Bangla Desh ו – Cloud Nine – בסוף השמונים. בסוף השמונים, תחילת התשעים חבר הריסון לבוב דילן, טום פטי, רוי אורביסון וג'ף ליין כדי להקים את הסופרגרופ Traveling Wilburys שאחד משיריהם הגיע לבית שטיינברג..
עכשיו כששילמנו את חובנו להסטוריה של הרוק וג'ורג הריסון, אפשר לחזור לבית שטיינברג, ולקבוע שגם אם מופע המחווה בחולון לא יצליח לתקן את העוול ההסטורי שנגרם להריסון, הוא היה תזכורת מוצדקת במסגרת פסטיבל שעוסק בביטלס, אם כי לא בטוח שאסטרטגית הוא היה צריך לפתוח את הפסטיבל.
היו רגעים מעטים שבשבילם כדאי היה להגיע: לשמוע את אסי איילון חובר להרכב המעולה שנקרא ביטלס פור סייל. משהו מאוד מהודק נוצר בשיר כמו Handle With Care. גם יעל דקלבאום המצוינת ב- Something, ואסף אמדורסקי ב – While My Guitar Gently Weep עם אלתור גיטרות נהדר בסיום בעזרתם האדיבה של ביטלס פור סייל, שנשמעים כהרכב הכי מדויק ששמעתי לביצוע שירי המופלאים מליברפול – גם בלי שזה נשמע כחיקוי.

הנחה: יואב קוטנר. עיבודים: עלמה זהר ושלומי מנצור. השתתפו: יאיר דלאל ורביעייתו, יהלי סובול, עלמה זהר, אסי איילון, יעל דקלבאום, אסף אמדורסקי, ביטלס פור סייל. מפיק : חיים שמש.

יאיר דלאל
blue jay way
It don't come easy

יהלי סובול
All things must pass
I me mine
Here comes the sun

עלמה זהר
i'de have you any time
Give me love
Old brown shoe

אסי איילון

I need you
If i needed someone
Handle with care

יעל דקלבאום

Try some, buy some
If not for you
Something

אסף אמדורסקי

Fab
Taxman
While my Guitar Gently Weeps

אסף אמדורסקי – כאשר הגיטרה שלי מייללת

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן