The Alaev Family And Tamir Muskat

משפחת אלייב ותמיר מוסקט

היי פידליטי
4.5/5

דיסק של מוסיקה בוכרית? בא תמיר מוסקט ואמר: עם משפחת אלייב – כן. המשפחה הזו מסתובבת בתוכנו כמעט מאז עלייתה מטגג'יקסטן ב-1992, "משפחת אצולה בוכרית", לפי דברי דף היח"צ, שלושה דורות, מהסבא בן השבעים ותשע ועד נכדיו, שמונה נגנים שחיים ונושמים מוסיקה. מנגנים בטמפרמנט בלתי נלאה. שמעתי אותם עשרות פעמים באירועים שונים גם כלהקה, גם כנגנים מלווים בפרויקטים שונים (מברי סחרוף ועד אתניקס וריטה), אבל דיסק מופק בידיים מקצועיות – על זה לא חשבתי.
המציאות משתנה. המוסיקה בעולם משתנה. הגרוב חובר עם דיאלקטים אתניים ויוצר שעטנזים מלהיבים. תמיר מוסקט בא משם מהבלקן ביט בוקס (אלייב חיממו לבלקן ביט בוקס הופעה בגני התערוכה). מבחינתו הפולקלור הבוכרי של אלייב הוא אוצר, כלומר כדי ליצור מה שייכנס לספר ההגדרות משולח הרסן – "גרוב בוכרי".
"גרוב בוכרי" מראה שהמציאות כופה צליל מודרני על המסורות האתניות. זה לא תמיד רע. המציאות המשתנה לימדה אותנו איך לחלוף על פני מחסום השפה ולהנות ממוסיקה גם אם איננו מבינים אף מילה, אבל (וכאן האירוניה) בתנאי שיש בה את הגרוב האתני הפריך והמקפיץ הזה, את הטוויסט האתני השורשי, שלפעמים גורם לך אפילו לחייך, כשהוא מגיע נאמר בשירת גברים גרונית, או במקצב שמזכיר לך מוסיקה חסידית מחוברת להורה כמו ב – Greek Salad המורכב והמלהיב, שנוטש את המגרש הבוכרי לטובת שיר שמח מבית יוצר יווני.
ויש שירים כמו Olutcha, שבכל זאת מעוררים את הסקרנות לדעת על מה שרים הגברים. והנה, להפתעתי, בתוך ספרון הדיסק מצאתי כמה מילים באנגלית כמו ליד כל השירים האחרים: "שיר שמשווה נערה לדובדבן שלא הבשיל". הו, עכשיו אני יכול לעשות repeat ולהבין את המקהלה הבוכרית, שאגב אם היו אומרים לי שאוזני שומעות טורקית – לא הייתי מתווכח. ואגב, השירים לא עד כדי כך "עמוקים" מבחינת המילים שחייבים ממש שורה-שורה. הנושאים אוניברסאליים – אלהים תביא לנו אהבה בשיר הפותח Yoblohoy, שיר אהבה-חתונה יצרי (בן זוגה יישאר איתה גם אם תכרות ראשו) ב – Obe Obe. וגם שיר חתונה בוכרי מקורי – Imshab Shabi. לא תמיד זו "חגיגה" קצבית. פה ושם מתגנבת נימה לירית יפה כמו צליל הקלרניט שפותח את Tchaki Tchaki על הגשם של הסתיו שמזכיר אהבה ראשונה. ועל המוסיקה שתסלק כל פחד בשיר שממזג נפלא מסורת ומודרנה – Zebo.
מוסקט לא עשה מאלייב עוד בלקן ביט בוקס, למרות שברקע קיימת האוריינטציה להביא אותם אל החגיגה הג'יפסית העולמית של מוסיקה בלקנית החוברת לדראם&בייס. המסורת הבוכרית קיימת כאן, אבל אין ספק שההפקה המוסיקלית מעבירה אותה נפלא ומלהיב למגרש העכשווי של מוסיקת העולם.

משפחת אלייב: אלו – דויירה שירה, אריאל – שירה ואקורדיון, אמין – אלופון ושירה, אלן – דויירה, אמיר – קאנון, אביבה – כינור, צביקה – קלרינט.

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן