פורמט Format שיריבי-סייד 1996-2009

פט שופ בויז Pet Shop Boys

כפול, הליקון
4/5

הפט שופ בויז Pet Shop Boys אוהבים לנקות שולחנות. איך להגדיר את האוסף הזה? השירים שלא נועדו להיות סינגלים מובילים. ה – B-sides לעומת ה – A -Side. בתעשיית המוזיקה, המושגים "איי-סייד" (צד א') ו"בי-סייד" (צד ב') מתייחסים לשני צדי תקליטי 7 אינץ' שעל גביהם יצאו סינגלים מאז תחילת שנות החמישים. במהלך הזמן קיבלו המושגים משמעות נוספת והתייחסו לסוג השירים שבאופן מסורתי מופיעים בכל צד: ה"איי-סייד" הוא השיר שהיוצר מוציא בתקווה שיהפוך ללהיט ויזכה להשמעות רבות ברדיו (ובהמשך להקרנת הווידאו קליפ בערוצי המוזיקה) וה"בי-סייד" הוא שיר משני יותר, תוספת להעלאת ערכו של הסינגל.
אלבום מס. 11 של הצמד, ניל טנאנט וכריס לאו. אוסף שני של ב-סיידס. הראשון יצא ב-1995 ונקרא Alternative. "פורמט" מתחיל ב- 1996 סמוך ליציאת האלבום Bilingual מהתקופה הזו הגיע שיר כמו Betrayed שמזכיר את צורת הדראם אנד בייס. אבל הפ.ש.ב היו צמד מאוד פתוח: השפעות אחרות: The Boy Who Couldn't Keep His Clothes On צבוע בגרוב לטינו. משהו אחר: I Didn't Get Where I Am Today עם ג'וני מאר, איש הסמית'ס בגיטרה. מעניין שכמה מהבי-סיידס החזקים הם מתקופות שה-פ.ש.ב לא היו בשיאי הקריירה שלהם.
בראיון שנתנו הפט שופ בויז לסופר ג'ון סאבאג' (אשר נכלל בחוברת המצורפת) מסביר ניל טנאנט כי מעריצי הלהקה – מעדיפים את ה-בי-סייד, כי את האיי-סייד כבר נמצא ברשותם. המושג Format מתייחס באופן כללי לסוג המוצר עליו הופיע השיר. למשל, יש שירים שיצאו רק על קסטות. בסך הכל מכילים 2 הדיסקים אוסף של 38 שירים שכולם עברו רימאסטרינג, חלקם לא שגרתיים כמו The Ghost of Myself או Bright Young Things גם – The Resurrectionist (מאמין בתחיית המתים). אוסף שמראה שטנאנט ולאו הם קודם כל יוצרים נפלאים של מוסיקת פופ ורק אחר-כך פופ סטארס.

צילומים: יוסי חרסונסקי

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

  1. כמי שגדל על הבנים,מתחילת דרכם ,לא יכולה להיות מתנה נפלאה מזו. פופ עילאי ,מסוגנן,לא מצעדי ולכן גם לא שיגרתי וחולף.כמובן שאין כאן שום חידוש עבור מעריצים אדוקים ומחויבים כמוני… (מחזיק בכל האלבומים והסינגלים)
    מומלץ לכל אוהב מוזיקה אינטיליגנטית ולא רק לאוהבי סינטפופ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן