השיר נפתח בסערת השירה של אבי בללי, שחבר לאבישי בן תקווה אשר משדרת דחיפות בחיפוש אחר תשובה. התוהה-תועה בדרכי החיים מחבר רגש ופיכחון לשאלה-זעקה – "האם אתה באמת מתגעגע לגוף?". בללי שר את המילים בעוצמה של תובנה המחלחלת בפנים, ניסיון נואש להבין מי אתה, והאם יש כאן משוואה שפותרת את חידת הווית הקיום. הבנאדם נמצא בחסר משווע של מידע בין הרוחני לגשמי ומהות היחס שלו לגוף.
המוסיקה ישירה, קצב תזזיתי, אלמנטים ים תיכוניים, מובילה היטב את עוצמת התהייה האישית. אין ספק: אבי בללי הוא מרכיב חיוני בהגשת השיר הזה. לא קשה לאבחן את הדרייב המוכר שלו מ"נקמת הטרקטור", הטון שמוביל כמה סנטימטרים מתחת למיתר הקול שהופך את התחושה לסוג של זעקה. אבישי בן תקווה קוטע את הרצף הקצבי בשורה התפילתית "אבל עכשיו/ תגיד/ את האמת/ האם אתה באמת מתגעגע אל הגוף…?" ופותח צוהר אישי בתוך השיר לפני שחוזרים למסלול הקצבי. האוזן לא ממש מעכלת את המעבר, שנשמע לא קוהרנטי, אבל בהאזנה שניה יש כאן ניואנס מיוחד וחיוני.
**** "מתגעגע אל הגוף" נוצר בתהליך בישול איטי של אבישי בן תקווה עם היוצר והמפיק המוזיקלי שחר כהן, שקישר וחיבר אותו לאבי בללי מ'נקמת הטרקטור', לביצוע משותף. אבישי הלחין וכתב את המילים לשיר כשנתיים לאחר פטירתה בטרם עת של אישתו אושרה טוהר עזריה בן-תקווה ז"ל ממחלת סרטן לפני כ-12 שנים, בגיל 35. בשביל אבישי, תאריך הפצת הסינגל, ה-19/9, הוא גם כסגירת ופתיחת מעגל אישית, שכן, לפני הכל: השיר מוקדש לזכרה של אושרה-טוהר ז"ל, שתאריך הולדתה הוא ה-20/9.
ועכשיו אני כאן./ מסדר תא, עולם/ בלי עבר ובלי גוף/ לא פגיע, לא חשוף.
חייב תבנית, חייב שיטה,/ זרימה, מתמטיקה, קליטה/ להציב בין המשוואות לקול,
יצר, סקרנות, לשאול:
האם אתה מתגעגע אל הגוף?/ עוף, עוף/ מתגעגע אל הגוף!/ עוף, עוף.
ועכשיו אני כאן/ מסדר תא, עולם./ בלי עבר ובלי גוף/ לא פגיע, לא חשוף.
חייב תבנית, חייב שיטה/ זרימה, מתמטיקה, קליטה/ להציב בין המשוואות לקול,
יצר, סקרנות, לשאול: האם אתה מתגעגע אל הגוף?/ עוף, עוף./ מתגעגע אל הגוף!
עוף, עוף.
זו דרכי היחידה!/ לא מכיר דרכים שונות./ תנו לי, תנו לי עוד מידע,
להבין את פשר החידה/ את פשר החידה./ את פשר החידה/ פשר החידה.
פשר החידה.
C Part
אבל עכשיו/ תגיד/ את האמת/ האם אתה באמת מתגעגע אל הגוף…?