נדב חנציס אם את כבר הולכת

נדב חנציס – אם את כבר הולכת

לא הייתי מגיע  לשיר הזה אלמלא הד"וח של "מדיה פורסט", שמגלה, כי השיר הזה נמצא מקום ראשון בהשמעות ברדיו.

מילים ולחן: נדב חנציס עיבוד והפקה מוזיקלית: נתן מצרפי
3/5

תשתתפו בצער ליבו של נדב חנציס. זהו ליבו המשתוקק מול ליבה העשוי מתכת. לא הייתי מגיע  לשיר הזה אלמלא הד"וח של "מדיה פורסט", שמגלה, כי השיר הזה נמצא מקום ראשון בהשמעות ברדיו. הנקודה היא ש"מדיה פורסט" אינו כלי סטטיסטי שקובע מיקום לפי כל תחנות הרדיו, במקרה הזה המיקום של השיר נקבע רק לפי מספר ההשמעות ברדיו דרום, שרשימות השידור שלו מתכתבות עם טעם מסוים של קהל המאזינים.
לא רק רדיו דרום הוא שמייצר את הויראליות של השיר הזה. חנציס התחיל בטיק טוק (TikTok) שהפך בשנים האחרונות לפלטפורמה עוצמתית מאוד בקידום מוזיקה, והשפעתה ניכרת כמעט בכל שלב במעגל חיי שיר – מהשקה ועד להפיכתו ללהיט עולמי. טיקטוק היא כיום אחת הפלטפורמות המרכזיות בקידום מוזיקה, במיוחד בקרב הדור הצעיר. עם זאת, הצלחה בה דורשת אסטרטגיה נכונה, אותנטיות, יצירתיות ויכולת לנצל את הווייב של הרגע. האמנים שמבינים את השפה הייחודית של הפלטפורמה – מרוויחים בגדול.
שיר שברון ליבו הפשוט של חנציס  צמח לממדים שמגיעים גם ליוטיוב  נכון לכתיבת שורות אלו – מסרטוני המוסיקה החמים ביותר בחודש האחרון. מי צריך ת ערוצי הרדיו המובילים?
ניתוח סוד ההצלחה של שיר אהבה נכזבת פשוט, בסגנון פופ ים-תיכוני, כולל שילוב של כמה מרכיבים מרכזיים – רגש, לחן נגיש, חיבור לקהל, ושפה פשוטה אך חודרת. אהבה נכזבת היא אחד הנושאים הכי אוניברסליים ומזוהים בז’אנר הפופ הים-תיכוני.היא פונה לרגש של כאב, געגוע, תחושת בגידה או החמצה – רגשות שקל להזדהות איתם. הקהל מחפש את המקום שבו השיר “מדבר בשמו”, ולכן כשהמילים פשוטות וכואבות – הן תופסות, והעיקר – חשוב שהזמר או הזמרת לא ישמעו “מזויפים”. זה עוד חלק מהצלחת השיר הזה.

צילום: ירין אלוש

נדב חנציס אם את כבר הולכת

זה מרגיש כל כך מוזר שאת כבר לא פה לידי
אז אני עוצם עינים מדמיין שאת איתי
איך חיפשתי לי אז זמן עכשיו הזמן שלי זה את
אני ניסיתי לברוח עוד לפני שהגעת
אבל את ממהרת בלב שלי נשארת
איך אני נשארתי בלעדייך גם היום
איך אני בסרט תחושה שלא עוברת תבואי
לדקה שרק אומר לך שלום

איך זה שוב קרה לי בלילות את חסרה לי
לא אמרתי לך שרע לי ועכשיו קצת כואב
אולי זה גם אצלך ככה הלב שלך מתהפך
כמה הייתי מחכה שם להתאהב
אם את כבר הולכת לפני שאת חותכת
תעשי שלא יכאב לי יכאב לי מידי
אבל הלב שלך ממתכת/ מהצד את מחייכת
כנראה שלא נורא לך להיות בלעדיי

תדעי מאז שזה נגמר קשה להיות פה מאושר
בניתי לנו כבר עתיד עם זיכרונות מהעבר
תדעי תקופה יפה שלא הרגשתי משהו אמיתי
פשוט מאז שאת שלו אני מרגיש שאת שלי

איך זה שוב קרה לי בלילות את חסרה לי
לא אמרתי לך שרע לי ועכשיו קצת כואב
אולי זה גם אצלך ככה הלב שלך מתהפך
כמה הייתי מחכה שם להתאהב
אם את כבר הולכת לפני שאת חותכת
תעשי שלא יכאב לי, יכאב לי מידי
אבל הלב שלך ממתכת מהצד את מחייכת
כנראה שלא נורא לך להיות בלעדיי
אם את כבר הולכת לפני שאת חותכת
תעשי שלא יכאב לי, יכאב לי מידי
אבל הלב שלך ממתכת מהצד את מחייכת
כנראה שלא נורא לך….

 

נדב נחציס אינסטגרם

share

6 אהבו את זה

share

6 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן