שאלה: האם צוות היוצרים לאלבום התאים לעומר אדם שירים לפי דרישה על רקע שברון ליבו? לא ברור אם כתבו לו לפי נוסחה, אבל קו טקסטואלי מחבר את רוב השירים. גם המבנים המוסיקליים מתכתבים עם הקו הזה פרט אולי לשיר "קווקז"- ייחודי באלבום בשילוב בין סאונד מערבי לכלים הקווקזיים היוצר פופ־מזרחי עם טוויסט עולמי. הוא נשמע כמו פסקול של חתונה מזרחית־קווקזית. (הפקה ועיבוד מוצלחים של גיא דאן)
השיר הפותח "היה טוב" שנכתב על-ידי טל קסטיאל ועדן אטד, מייצג יותר את אופי האלבום השיר זהו מונולוג אישי של עומר אדם שפונה לאהובה לשעבר. הוא מודה בכאב בשיברון לב בגללה, אך גם מתמודד עם החלטה לעזוב. הוא מצליח לשלב זיכרונות יומיומיים יחד עם פרטים קטנים — כמו “קניתי לה טבעת” — מה שמעשיר את הסיפור ומעניק לו תחושת אמת ואותנטיות
מה שחוזר כמעט ברוב שירי שבר היחסים באלבום: וויסות רגשי של כאב בטון רגוע שמתחלף לקול זעקה דרמטי. מבחינה זו אין ספק שהשירים באלבום נתפרו למידותיו של אדם. אלה תסמינים של הבעה שנשמעת כבר קלישאה.
“תסמינים של פרידה” הוא אלבום אישי שבו אדם לא חושש להיכנס פנימה לרגעים הינטימיים שלו.דרך לחנים קליטים ועיבודים מושקעים. באמצעות שיתופי פעולה מגוונים הוא מצליח להציג חוויות שברון לב ביחסים בינו ובינה. אם חיפשתם את עומר אדם בסגנון קליל חפלאי בלבד – זה ברובו לא האלבום הזה.
החריזות לעיתים סימטריות-טכניות מדי, הלחנים והעיבודים פריכים – מעניקים לאדם מרחב שירה אפקטיבי, אבל בגדול לא אלבום של לרוץ בראש חוצות לספר עליו.
אוהבי עומר אדם לא יקבלו באלבום הזה משהו שלא הכירו בעבר: זמר פופ-ים-תיכוני שמשלב אותנטיות מזרחית עם מודרנה. קולו הייחודי, השירים הקליטים והחיבור הרגשי לקהל הם שהופכים גם את האלבום הזה חלק מהקו הפופולארי שקיבע את אדם בתרבות הפופ הישראלית של השנים האחרונות.
עיבודים והפקה מוזיקלית: עדן אטד, רז קופרמן, גיא דאן, נתנאל שושן, גיל ויין, עילי "צוקוש" רביב, שי "שרק" הורוביץ, עיליי סידי, גל ג'ו כהן,גל אדם