מה קרה שהילד שלה עזב אותה? להקת גושן לוקחת את הצד של האם בבלדת רוק דרמטית, בה היא מתחננת שיחזור אליה, שלא ישבור לה את הלב. הטקסט נשמע כמו סיפור לא שלם, שמדלג על הסיבות למשבר בין אם ובנה. ומתמקד בהזדהות עם האם הסובלת:
אימהות נתפסות כלוחמות ללא לאות, שמוכנות לעמוד מול כל מכשול למען רווחת ילדיהן. לעיתים, מדובר על נשים שנאלצות לצאת למאבק אישי-ציבורי, כאלו שעושות זאת בשקט בבית, מאחורי הקלעים ואלו שיוצאות לרחוב כלביאות.
בשיר הזה סיבת ה"מלחמה" של האם אינה ברורה. ה"תוכן" נקבע יותר באמצעות המלודיה הדרמטית ומלאת הרגש של גדי אלטמן ושות' המבוסס על תבניות מוזיקליות מוכרות, בניגוד לרוק אלטרנטיבי או אוונגרדי.
גושן מזכירים לי את סינרגיה בבלדת הרוק הזו – באיזון בין כבדות רוקית לעדינות רגשית, בטקסט ישיר ופשוט, מה שהופך את השיר נגיש, בשילוב בין סאונד נקי ומעובד לבין אלמנטים “חיים” – שירה עוצמתית, סולואי גיטרה חשמלית, ודינמיות של תופים. לא שיר שיש לרוץ לבשר עליו בראש חוצות כפורץ דרך ברוק המקומי, הוא מתייחס לסגנון המוזיקלי של הרוק שהתפתח בישראל החל משנות ה-70 וה-80, תוך שילוב מהוקצע של אלמנטים מערביים עם זהות ישראלית. לא מעבר.
להקת גושן רק תחזור אלי
זֶה הַיֶּלֶד שֶׁלִּי/ אֲנִי לֹא מְוַתֶּרֶת עָלָיו.
זֶה הַיֶּלֶד שֶׁלִּי/ אֵיךְ אִמָּא תְּפַנֶּה לַבנה אֶת הַגַּב?!
אַל תִּשְׁבֹּר לִי אֶת הַלֵּב/ אַתָּה לֹא מֵבִין כַּמָּה זֶה כּוֹאֵב
אֲנִי רוֹצֶה לְחַבֵּק וּלְנַשֵּׁק/ אי אפשר להבין את הכאב
לֹא יְכוֹלָה לָנוּחַ/ בִּשְׁבִילוֹ כְּלוּם לֹא בָּטוּחַ
הַכֹּל אִתָּן. רַק תַּחֲזֹר אֵלַי!/ אֶתְפָּרֵק, כְּשֶׁתִּהְיֶה שׁוּב בְּיָדַיי
אַל תִּשְׁבֹּר לִי אֶת הַלֵּב/ אַתָּה לֹא מֵבִין כַּמָּה זֶה כּוֹאֵב
אֲנִי רוֹצֶה לְחַבֵּק וּלְנַשֵּׁק/ אי אפשר להבין את הכאב!
רַק תַּחֲזֹר אֵלַי!/ רַק תַּחֲזֹר אֵלַי!