ענק הג'אז, קני גארט, נגן סקסופון האלט, הנחשב לאחד הסקסופוניסטים הוירטואוזים בג'אז המודרני, חוזר לישראל במופע חדש, בעקבות האלבום Sketches of M.
גארט הוא מסוג המוסיקאים שמצליחים להמציא עצמם מחדש, והפעם גדיסק של פן רגוע יותר, אך עם כל העוצמה הפנימית ונגיעות שמזכירות את ימי ג'ון קולטריין ומיילס דיוויס.
ואם מיילס דייוויס קני גארט היה אחת הבחירות המאוחרות שלו, שהוכיחה את עצמה. נוכחותו בהרכב של דיוויס גילתה כבר אז יוצר ענק, והאלתורים שלו עזרו לדייוויס לחזור לרמת החמישייה שלו בשנות ה-60.
קני גארט התחיל את הקריירה שלו בדטרויט. לאחר שניגן עם התזמורת של דיוק אלינגטון ומאז הקלטתו הראשונה בשנת 1984 התפתח אמן מקליט. במהלך השנים יצר מספר אלבומים מעולים ביניהם "Standard Of Language"ו- "Beyond the Wall".
גארט לקח את הדברים הטובים מכול ענקי הסקסופון, מצ’ארלי פרקר ועד סוני רולינס, אבל מנגן הכי רענן ועכשווי עם הרבה להט וגרוב. את הצליל הפאנקי-אורבני הוא מגיש חם עד לוהט. שמעתי אותו לפני כשנתיים בארץ: סקסופוניסט פתוח, חם, מתקשר מאוד.
לאורך הקריירה המפוארת שלו זכה גארט במספר מועמדויות לפרס הגראמי ופרץ את גבולות הג'אז כששיתף פעולה עם סטינג, פיטר גבריאל ויוצרי היפ הופ. קני גארט יופיע 6 פעמים בין 25 ל-27 במאי במועדון זאפה בת"א – 2 הופעות בכל ערב.
