דני גריסט (Danny Grissett) מניו-יורק מתבלבל ב"בוקר טוב" בסביבות אחת עשרה בלילה. אבל הג'ט לג לא השפיע על המוסיקה. גריסט הגיע לסדרת ג'אז חם להצדיע להרבי הנקוק, אחד מענקי הג'אז בכל הזמנים. המסורת והתרבות מנצחות. כמו ברוב סדרת ג'אז חם – לכוכב של הערב מצטרפים נגנים ישראלים. אחד שאינו מתחלף הוא שי זלמן, שגם הפעם ניווט את הקצב. מי שאינו מקצוען ג'אז, יופתע מרמת הנגינה: נגנים שמעולם לא נפגשו מגיעים לרמות אלתור משותפות כאלה. לפעמים – גם המקצוען. אני מוכן להתערב שלפחות חלק מהנגנים הישראלים שניגנו בערב הזה לא ידעו מיהו דני גריסט לפני שהזמינו אותם לנגן איתו.
וזה יכול לקרות כנראה רק בג'אז: פסנתרן שניגן עם ענקים כמו בילי היגינס, פרדי הבארד, בני גולסון, טום הארל, ניקולס פייטון, שנחשב לאחד הגדולים והבולטים בדור נגני הג'אז העכשוויים בארה"ב – צריך ללמוד לבטא שמות בעברית.
הוא מרבה לנגן בפורמט של שלישיות. לטריו הוסיפו את חגי אמיר בסקסופון, ונדמה לי שלא הצטערו, הגם שהייתי רוצה לשמוע יותר שלישייה, או ליתר דיוק – יותר את הפסנתרן בשלישייה.
זה לא היה ערב שכולו הרבי הנקוק. כהרגלו, גריסט נוהג לחלק את הרפרטואר לקלאסי ומקורי. המקורי לא נופל מהקלאסי. בין הנקוק להנקוק, ניגן ההרכב קטעים שלו מאלבומו המצוין Promise שנחשב לאחד מאלבומי הג'אז הטובים של 2006, גם Encounters מתוך אלבומו השני לסיום. פסנתרן ג'אז במלוא מובן הספקטרום, נגינה מצוינת ללא מאמץ, מוסיקליות ממדרגה ראשונה. שיאו של הערב ב – Driftin' של הנקוק (ביוטיוב תוכלו לראות את הקטע בביצוע משולב של הנקוק והתזמורת של ארט בלייקי) אחד הקטעים המקוריים הראשונים שלו כלידר (מהאלבום Takin’ Off) הערב נפתח ב – Three Wishes וב – One Finger Snap, שניהם נכללים באלבום Herbie Hancock – The Complete Bluenote Sixties Sessions שבו נמצא גם הקטע המפורסם של הנקוק Watermelon Men שגריסט ניגן בערב הקודם בירושלים, אולם בזאפה ויתר עליו . גריסט העניק הרבה קרדיט לנגניו המקומיים, במיוחד לחגי אמיר בסקסופון, שצליליו החמים בלטו בערב הזה.
נגנים: דני גריסט – פסנתר, חגי אמיר סקסופון, גלעד אברו – בס, שי זלמן – תופים.
קטעים: Three Wishes, One Finger Snap, Heard's Word, Alone and I, Olilloqui Valley, Promise, Driftin', Encounters.
דני גריסט ג'אז חם