מלחמת גוג ומגוג הוא מושג הקיים במסורות שונות המתאר מלחמה או סדרת מלחמות שצפויות להתרחש באחרית הימים. גוג ומגוג קשורים בכוחות הרוע. חמי רודנר בחר לעמת את מגוג עם נחגוג , למעשה את הפרדוקס המבעית של חיי שגרה מול כאוס המלחמה. "אזעקות במרכז בדרום ובצפון" מייחס את הטקסט לתקופה הזו בה אנו חיים.
לחיות ולחגוג בזמן מלחמה הוא נושא טעון ומורכב שמעלה שאלות פילוסופיות, חברתיות ואישיות. מצד אחד, מלחמה מביאה איתה כאב, פחד ואובדן שמכבידים על הרצון לשמוח ולחגוג. מצד שני, החגיגה עצמה יכולה להיות אקט של חוסן, מרד, ושימור האנושיות והתקווה. מוזיקה תמיד שימשה דרך לבטא את הפרדוקס של חיים בצל המלחמה.
מוסיקת הרוק בקולו האפלולי של חמי רודנר ושל איפה הילד מצטרפת ל"לחגוג" יותר מאשר ל"מגוג". כדי לתאר את המציאות ההזויה. יש בה קו מלודי וקצב המאפיינים הרוק הנגיש של הלהקה מאז שנות התשעים. השירים של איפה הילד מאופיינים בחיפוש אחר משמעות, שאלות קיומיות ונגיעות פילוסופיות. הלהקה יצרה לא רק מוזיקה שעמדה במבחן הזמן, אלא גם הגדירה מחדש את מקומו של הרוק בתרבות הישראלית. חבריה נתנו קול לדור של צעירים שהתמודד עם מציאות מורכבת, ושילבו עומק אינטלקטואלי עם עוצמה מוזיקלית.
כמו בשירים המעולים של הלהקה, רודנר מביא איתו איכות דרמטית שמעצימה את הטקסט. השירה שלו בשיר הזה מצליחה להעביר תחושת כנות בעימות עם הסיטואציה המורכבת.
צילום: מרגלית חרסונסקי
איפה הילד נחגוג ומגוג
שמש בשמיים חושך בעיניים
כסף לסיגריות שניצל פי שתיים
מספיק קטן כדי לטבוע בחצי הכוס המלאה
קם כל יום נפרד מעוד חלום
אזעקות במרכז בדרום ובצפון
גפרור אחד שרוף באש המחאה
ובינתיים אתם / נחגוג ומגוג נחגוג ומגוג
איפור באולפנים/ פוטושופ על הפנים
נחגוג ומגוג
בחוץ ובפנים מלחמה על הבית
היונה על המנגל עם ענף של זית
עד שיעלה עשן לבן שחור במנהרות
כמה נאיבי כמה רומנטי (how romantic)
שופרות השלטון מול שופרות הפלסטיק
אין ברירה לא יכול אחרת הכתובת על הקיר חרא של סרט
ובינתיים אתם נחגוג ומגוג….
אני יודע
לשרוד ולאלתר לשרוד ולחלטר כל הזמן לדאוג
הילד בצבא/ ואמא עצובה
קם כל יום נפרד מעוד חלום
נחגוג ומגוג…