חוזרים להקלטות אנלוגיות עם ספי ציזלינג

חוזרים להקלטות אנלוגיות עם ספי ציזלינג

גם אם תחום הסאונד עבר קפיצה טכנולוגית אדירה, עדיין  יש משהו מרגש ועמוק כאשר הסאונד עובר דרך טייפ, בהקלטה אנלוגית.

/5

במקרה קפץ לי יוטיוב של הקלטה אנלוגית של החצוצרן ספי ציזלינג עם הרכב, תחת "אנלוג סשן" של אולפני פלוטו. הסאונד הנפלא עורר עניין, ואז הבנתי כי מדובר בפרויקט מתמשך שהפך את הרעיון לסדרת סאשנים אנלוגיים למציאות מלהיבה. בפרוייקט האנלוג סשן אנחנו בוחרים את האמנים בקפידה, מקליטים אותם דרך טייפ סלילים וכך נותנים ליצירה המוזיקלית אופי ייחודי המשלב סאונד ׳של פעם׳ עם השפה והצלילים המודרניים.
מה בין הקלטה אנלוגית לדיגיטלית? הקלטה אנלוגית שומרת את הקול (או הווידאו) בצורה רציפה, כלומר גל הקול המקורי נקלט ומשומר כמחזור גלי. התהליך האנלוגי משמר כל תנודה וגל בעוצמה ובתדר המקוריים, כך שהתוצאה היא עותק מאוד נאמן לצליל המקורי. בהקלטה דיגיטלית, גל הקול מומר לייצוג של סדרת מספרים, כלומר הוא נדגם בתדר קבוע וכתוצאה מכך מתקבל מידע מקוטע (במקום רציף). הקלטה דיגיטלית נעשית בדרך כלל בקצב של לפחות 44.1 קילוהרץ (כמו ב-CD) או גבוה יותר, כך שכל מחזור גל נדגם במספר נקודות ויוצר ייצוג מדויק למדי של הצליל המקורי.
באופן כללי, הקלטה אנלוגית נחשבת לטבעית ו”חמה” יותר, עם שמירה נאמנה של גלי הקול, בעוד הקלטה דיגיטלית מציעה עמידות, אפשרויות עריכה רבות, ויכולת אחסון יעילה. הבחירה בין אנלוגי לדיגיטלי תלויה בעיקר בהעדפות הסאונד ובמטרת ההקלטה.
גם אם תחום הסאונד עבר קפיצה טכנולוגית אדירה,  והיום, כמעט כל מפיק, יוצר או טכנאי מתחיל, יכולים ליצור סביבת אולפן ולהתחיל להקליט בצורה נגישה, גמישה וקלה, עדיין  יש משהו מרגש ועמוק כאשר הסאונד עובר דרך טייפ, בהקלטה אנלוגית.
כמחווה לעולם האנלוגי הטוב והישן, הפרויקט של אולפני פלוטו  אירח הרכבים ואמנים שונים להקלטות כדי לייצר הקלטות חיות אותנטיות.

*** ספי ציזלינג הוא נגן חצוצרה ומוזיקאי שזכה להכרה רבה בארץ ובעולם בזכות סגנונו הייחודי ויכולתו לשלב בין סגנונות מוזיקליים שונים. אחד המאפיינים הבולטים של ציזלינג הוא השילוב בין ג’אז, גרוב, פאנק, מוזיקה מזרח תיכונית והשפעות אפרו-קובניות. בנגינתו הוא מצליח להוסיף עומק ואנרגיה לחצוצרה, תוך כדי שהוא שומר על גרוב מקפיץ ומדבק שמניע את המאזינים. ציזלינג נחשב לנגן מאוד ורסטילי, ומלבד הופעותיו כאמן סולו, הוא משתף פעולה עם הרכבים מגוונים בסצנה הישראלית, גם בפרויקטים מגוונים בסצנת הפאנק והגרוב המקומית, ותרם את הצליל הייחודי שלו להפקות של אמנים רבים במוזיקה הישראלית, כמו תומר יוסף, דני סנדרסון, הדג נחש ואחרים.

share

1 אהבו את זה

share

1 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן