מה אסור מה מותר לי להיות מאושר? שאלה שנשאלת על ידי אייל גולן על השיר הפותח של האלבום :להיות מאושר". המילים והלחן הם של אבי אוחיון ואברהם טל. מבחינתו של גולן – עשרת השירים שנבחרו הם הדרך המקצועית שלו אל האושר. מכל בחינה מוסיקלית, אין כאן רגע דל. גולן בוחר את השירים בפינצטה: לא מורכב מדי, מלודי מאוד ובעיקר – שירים שיאפשרו לו להוביל את מנעד הטנור שלו אל פסגת הרגש.
לא אכנס לעוד ביקורת שגרתית על אלבום חדש של גולן. אנסה להתייחס לבחירות שלו ביוצרים ובשתפ"ים כאסטרטגיה שיווקית. גולן מקפיד להוציא אלבום לקראת החג, והפעם מלווה אותו מהלך יוצא דופן – זהו אלבום שכולו ויזואלי, בו כל שיר זכה לקליפ מיוחד. זה אינו מהלך של להמציא את עצמך מחדש, אלא חלק מקידום מכירות לצורך יצירת יתרון תחרותי מול מתחרים כעומר אדם, איתי לוי. את היתרון הזה הוא מנסה להשיג הפעם באמצעות דואטים (עדן חסון, אריק סיני, עידן רייכל) ובעיקר – רשימת כותבים מהשורה הראשונה של הז'אנר הים תיכוני, ובראשה אבי אוחיון יחד עם מתן דרור, אסף צרויה, דולב רם, פן חזות, עדן חסון, צליל קליפי, אופיר כהן, פאר טסי, וגם מי שאינו נמנה על רשימת יצרני הז'אנר – עידן רייכל בדואט שסוגר את האלבום – "מכל הכוכבים בלילה".
אני יכול לנחש מה עבר בראש של מרימי הגבה על הזיווג, אבל זה ברור כשמש: אייל גולן זקוק עכשיו לעידן רייכל כמו מכונת הנשמה לשיפור התדמית, לחיזוק הקונצנזוס בעידן שרוחות רעות שוב מנשבות ומחבלות. רייכל הוא הקונצנזוס הכי מאחד, ואם הוא משתף פעולה – יש לך תעודת יושר חברתית ואומנותית. ומה הראש של רייכל חשב כשהוא חבר לאייל גולן? מטרה מיינסטרימית נוחה? יעד אומנותי לכיבוש?
אין בעיה למחוק את ההרהורים המניפולטיביים האלה. בסופו של דבר נשאר שיר. נטו – שיר. שיר אהבה מעולם נטול מגיפות בריאותיות וכלכליות.
השורה "הלוואי יכולנו רק לשכוח מהכול" אומרת – נמחק את מה שהיה , כי האהבה עדיין חזקה, מתעוררת מחדש, הכוכב שומר מלמעלה, איתה הכל היה שלם, איתה ההרגשה היא בית. גם בשיר "באור גדול" עם עדן חסון, בקשים השניים ממפיץ האור הגדול לתת סימן למפיץ האור הקטן שנשמתו בוכה. מה עומד מאחורי הראשים הבוכים-מזמרים? סתם גחמה של כותבים? שאלת ה"אייכה" בשיר מזכירה את שירו של שולי רנד. רנד הביע מצוקה אישית שנובעת ממשבר רוחני אשר מוביל לשאלות קיומיות המעידות על משבר אמוני קשה.
גולן את חסון לא נכנסים לעובי קורה שכזה. הם רוצים את האור הגדול. הם אינם יורדים לרזולוציות של שולי רנד. העיקר שהרגש ירוץ לפניהם בשני קולות. מבחינה זו, אכן הדואט הוא טנור רגש כפול שמבקש אור גדול ועל הדרך בית מקדש שלישי. יותר מאשר יש כאן תובנה משותפת משכנעת ואמינה, זהו סיעור קולות מקדם אסטרטגיה שיווקית. יאמרו אוהבי המוסיקה: אז מה? צודקים: המוסיקה מנצחת. אותם לא מעניינות שיטות הפעולה של איל גולן, אלא התוצאה הסופית. מבחינתם ומבחינתו – המטרה לגרום למסה של מיליוני צפיות ככל הנראה הושגה.
להיות מאושר בימוי דורון סרי
אייל גולן – הלב הזה בימוי: עומר אלוני
אייל גולן ועדן חסון באור גדול בימוי: דורון סרי
אייל גולן – בית בימוי: דורון סרי
אייל גולן ימים טובים בימוי: דורון סרי
אייל גולן סוכריות קופצות בימוי: דורון סרי
אייל גולן מלחמה ושלום עם אריק סיני בימוי: דורון סרי
אייל גולן לכתוב אותך בימוי: עומר אלוני
אייל גולן – בלונים בימוי: עומר אלוני
אייל גולן עידן רייכל – מכל הכוכבים בלילה בימוי: דורון סרי
תגובה אחת
לא הבנתי,יש אלבום שלם חדש וכתבת רק על 2 סינגלים שכבר כתבת עליהם בעבר?