עיבוד פסוקים מהמקורות למוזיקת פופ אלקטרונית עכשווית מאפשר יצירת מוזיקה שחוצה גבולות בין מסורת לעכשוויות. החיבור בין הטקסט הקדום לבין ביטים וטקסטורות אלקטרוניות הופך את הטקסט לרלוונטי יותר בעידן המודרני, ומייצר חוויה רוחנית-תרבותית חדשה.
גילי מסמי בחר ב"יגדל אלוהים חי", פיוט המיוסד על שלושה עשר עקרי האמונה שקבע הרמב"ם, ליצור יצירת פופ עכשווית המחברת אלקטרוניקה ומוסיקה סימפונית. התוצאה – שילוב בין עומק רוחני וערכים תרבותיים לבין הפקה מוזיקלית קליטה ומתקדמת, שילוב יפהפה היוצר פיוז’ן אוריינטלי-אלקטרוני-סימפוני – חיבור בין שלושה עולמות מוזיקליים ייחודיים: המוזיקה האוריינטלית המסורתית, המוזיקה האלקטרונית המודרנית, והמוזיקה הסימפונית הקלאסית. סגנון כזה יוצר מרקם מורכב שמחבר בין האלמנטים האקוסטיים והמסורתיים של המזרח, הפקה דיגיטלית וטכנולוגית, ותזמור עשיר המבוסס על מסורת המוזיקה המערבית הקלאסית.
המוזיקה האוריינטלית מבוססת על מקצבים מורכבים ואי-זוגיים, המוזיקה הסימפונית מוסיפה שכבות קצביות מורכבות, המוזיקה האלקטרונית משתמשת בביטים ממוחשבים, מקצבים קבועים, סיקוונסים רפטטיביים. השילוב של גילי מסמי יצר ניגוד מעניין וסוחף בין ריתמיקה חיה (אוריינטלית וסימפונית) לבין הדיוק המכניסטי של הביט האלקטרוני.
נוצר קטע אווירה קצבי אקזוטי – שיש בו מהדיאלקט הימני, מהצליל המזרחי המודרני ומהמוזיקה האלקטרונית המדונססת (EDM), שילוב שמתכתב גם עם דאנס המונים שהוא אינו רק אקט של ריקוד, אלא חוויה תרבותית, מוזיקלית וחברתית שמחברת בין אנשים דרך כוחם של תנועה, קצב וחיבור רגשי משותף.
גילי מסמי והסימפוניה יגדל אלוהים חי קליפ: עמית אנגל
״אין לו דמות הגוף ואינו גוף
לא נערוך אליו קדושתו
קדמון לכל דבר אשר נברא
ראשון ואין ראשית לראשיתו״
״אהיה אשר אהיה אני עבדך משה
נפשי אביא לך חיי בחייך״
צילום: גל אילוז







