Tony Perez Trio Live In Havana 2

טוני פרז טריו הופעה חיה בהוואנה

זהו אלבום מובהק של פסנתרן ג'אז במסגרת טריו שמגעו הלטיני מסוגנן להפליא

4.5/5

קובה היא מקור שופע פסנתרים מחוננים כמו גונזלו רובלקבה, צ'וצ'ו ואלדס, דנילו פרז. טוני פרז הוא מהדור החדש של הפסנתרנים הקובנים, ואיזה פסנתרן. לא רק הנגינה היפהפיה עושה אותו למיוחד. גם הרפטואר שבחר: פרט למקוריים שהלחין, הוא מנגן "השיר שלי" של קית’ ג’ארט, "ההערה שהערת" של ג’ו זאווינול ו"כל הדברים שאת" של קרן-המרשטיין.
נגינתו של פרז בפסנתתר סטנוויי הרמונית ועשירה. זהו אלבום מובהק של פסנתרן ג'אז במסגרת טריו שמגעו הלטיני מסוגנן להפליא בתערובת של מוסיקה קלאסית והסון הקובני.  כמו  קית' ג’ארט, פרז מתנה אהבים עם הפסנתר. רק הקטע הרומנטי "וידה" לבדו המסיים שנמשך כ-14 דקות, מצדיק את רכישת הדיסק.

טוני פרז – פסנתר
אלכסנדר פרז – בס
לוקמיל הררה – תופים
אדל גונזלס – כלי הקשה

*** טוני פרז  נולד ב-Sancti Spiritus, קובה, החל את הכשרתו בג'אז בבית הספר הלאומי לאמנויות בקובה. שם הוא זכה להערכה עבור Irakere, להקת ג'אז לטיני פופולרית. הוא פיתח סגנון משלו של נגינה בפסנתר' והחל לשתף פעולה עם עמיתו המוזיקאי אייזק דלגדו וחבר Irakere לשעבר, חוסה לואיס קורטס.
פרז המשיך לעבוד על החומרים שלו, הצטרף לקבוצת הסלסה Klimax והופיע בפסטיבל הג'אז המפורסם של מונטרו. עד 1997 הוא היה אחד מהמנהלים המוזיקליים של הג'אז הלטיני הצעירים בז'אנר, ועבד עם Irakere לאחר שנבחר על ידי המוזיקאי עמית צ'וצ'ו ואלדז להוביל את הלהקה. בנוסף, פרז עבד עם קבוצות ג'אז ומוזיקאים רבים אחרים, ובילה חלק ניכר משנות ה-90 המאוחרות בסיבוב הופעות והקלטות עם אינספור מוזיקאים .

share

0 אהבו את זה

share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן