למה בוב דילן ממשיך להופיע בגיל 84?

למה בוב דילן ממשיך להופיע בגיל 85?

זה לא הכסף. אם בוב דילן היה מופיע רק בשביל הכסף, אז הוא לא היה טורח לשנות מילים, לנגן שירים לא ברורים, ובאופן כללי לעשות דברים שעלולים להרחיק מאזינים מזדמנים

/5

בוב דילן הכריז על סיבוב הופעות בבריטניה בשנת 2026, הכולל רצף של חמש הופעות בלונדון. הזמר-יוצר האגדי  בן ה-85 ייצא שוב לדרכים בנובמבר, בעקבות סבב ההופעות שלו "Rough And Rowdy Ways" שנערך בשנתיים האחרונות.  הוא יפתח את מסע ההופעות הבא שלו בבריטניה בבורנמות' ב-25 בנובמבר, לפני שיופיע באולמות בבירמינגהאם ובשפילד. לאחר מכן מתוכננות שתי הופעות בבית האופרה של בלקפול ב-30 בנובמבר וב-1 בדצמבר.|
משם, דילן ימשיך לבירה לחמש הופעות מרכזיות ברויאל פסטיבל הול בין ה-3 ל-8 בדצמבר. תאריכים אלו מציינים את ביקורו הראשון של דילן בלונדון מאז סדרת שלוש ההופעות שלו ברויאל אלברט הול בשנת 2024.

סיבוב ההופעות צמח מאלבום האולפן של הזמר-יוצר האגדי משנת 2020 הנושא את אותו שם והוא מתקיים מאז נובמבר 2021.  מאז 1988 הוא על במה, בממוצע כ‑100 הופעות בשנה. בוב דילן ממשיך להופיע בגיל 85 כי זו לגמרי דרך החיים שלו – דרך יצירה, ביטוי, תשוקה ומחויבות אמנותית. הוא משלב בריאות, ריצה אמנותית, משמעת מנטלית ואישית – ועושה זאת בלי להתפשר. הקהל משיבה לו – וממלא אותה, שוב ושוב. הוא שומר על רלוונטיות בקרב דורות צעירים, גם דרך מדיה כמו X (טוויטר) והשתתפות בסרטים וביוגרפיות

יש לא מעט אמנים שמספרים שברגע שהפסיקו להופיע – הגוף קרס. אצל דילן  הקצב, המחויבות והאדרנלין. שומרים אותו בתנועה. זה בטח לא הכסף. אם בוב דילן היה מופיע רק בשביל הכסף, אז הוא לא היה טורח לשנות מילים, לנגן שירים לא ברורים, ובאופן כללי לעשות דברים שעלולים להרחיק מאזינים מזדמנים.
אם דילן היה עושה את זה בשביל הכסף, הוא היה ככל הנראה הולך על מופע נוסטלגיה. הוא היה מבצע את Blowing in the Wind, The Times they are a changing, Knocking on Heaven's door וכו'. הוא היה יכול להגיש מופע להיטים הכי גדולים כמו שעושים "הנשרים" ואחרים. נכון, הוא היה מוכר הרבה יותר כרטיסים, כי כי יש קהל  גדול שיגיע לדילן רק כדי לספר לחברים, שהם ראו את דילן ושרו יחד עם הלהיטים הגדולים שלו. זה לא קורה!

דילן  בקושי מנגן את Blowing in The Wind ואת The Times they Are a Changing והוא מתמקד בשירים הנדירים יותר שלו. הוא אוהב לנגן את Blind Willie McTell, למשל, שאפילו לא נכלל באלבום. הוא לא רודף קהל – הקהל בא אליו,  לא מתחנן לאהבה, לא מדבר הרבה, לא מסביר, לא מתנצל. זה מוריד ממנו עומס רגשי שרבים בגילו לא עומדים בו.

דילן מופיע עבור מעריצים מושבעים. הוא נהנה לנגן מוזיקה למי שעקבו אחריו בנאמנות במשך שנים. הוא מנגן לאנשים שמעדיפים לשמוע שירים מהאלבום האחרון שלו מאשר Blowing in the Wind. לשירים ישנים הוא דואג לביצועים ולעיבודים חדשים. הוא לקח דוגמא מ-The Grateful Dead (עימה הופיע בסיבוב ב-1987) והבין שאם הוא יבסס הופעה על שינויים קבועים, הוא יכול לחזור לאותו מקום שנה אחר שנה ולנגן לאולמות ואיצטדיונים מלאים כי המעריצים יודעים שהם יקבלו תמורה על הכסף שהשקיעו בכרטיס וימשיכו לחזור לשמוע אותו.
פיט טאונסנד מלהקת "המי" שאל את דילן למה הוא עושה כל כך הרבה הופעות, "הוא אמר לי, 'אני זמר עם. זמר עם טוב נשען על הזיכרון שלו, והזיכרון שלי ממשיך ללכת״. כלומר הוא עושה את זה כדי לשמור על הזיכרון שלו בחיים.
בראיון ב-2020 אמר דילן: הגוף והנפש שלך הולכים יד ביד… אני פשוט מנסה ללכת על קו ישר ולהישאר על הרמה.
אז כן, אצל דילן, הופעות הן לא שלב בקריירה אלא דרך חיים. בניגוד לאמנים אחרים בגילו, דילן לא מנסה להישמע כמו פעם, לא שר כדי לרגש בזכות הזיכרון הוא מפרק את השירים שלו מחדש כל ערב. לפעמים עד כדי כך שהקהל לא מזהה אותם. זה שומר עליו חד, סקרן, נוכח.
בוב דילן מופיע בגיל 85 כי הוא לא חי לצד המוזיקה –  הוא חי בתוכה, והוא לא מפחד להתבלות על הבמה, כל עוד זה אמיתי, ובאיזשהו מקום, הוא מוכיח דבר פשוט ודי יפה: כשאדם עושה בדיוק את מה שהוא – הגיל מאבד משמעות.

 

השירים היפים של בוב דילן

Bob Dylan "Blind Willie McTell" 12 Jan 2012 Hollywood Palladium, In Honor Of Martin Scorsese

בוב דילן פייסבוק

share

1 אהבו את זה

share

1 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן