פול סיימון ביצע השבוע את “Something So Right” בתוכנית לייט נייט של סטפן קולברט. הזמר־יוצר האגד יהחזיר לבמה את השיר—שיצא לראשונה באלבום הסולו השלישי שלו, There Goes Rhymin’ Simon משנת 1973 לביצוע חי ראשון מאז 1993.
יושב על שרפרף, סיימון שר את השיר בליווי עיבוד שכלל גיטרה אקוסטית, כלי מיתר, חליל, בס וכלי הקשה.
בהמשך הצטרף לשיחה עם קולבר, ושיתף זיכרונות מתחילת הקריירה שלו באנגליה, עוד לפני ההצלחה של Simon & Garfunkel עם “The Sound Of Silence” בשנת 1965.
בהמשך השבוע, סיימון יפתח את החלק הבריטי והאירופי של סיבוב ההופעות שלו, A Quiet Celebration, שהחל בארצות הברית בקיץ האחרון, קאמבק לבמות לאחר שבע שנות פרישה.
באוקטובר 2024 פול סיימון אמר שהוא "אופטימי" לגבי היכולת לחזור להופיע לאחר שאיבד את רוב שמיעתו באוזן שמאל. בראיון ל"גרדיאן", אמר כי בעוד ליקוי השמיעה שלו מעכב את יכולתו להופיע עם להקה מלאה, הוא "מקווה שבסופו של דבר יוכל לעשות קונצרט באורך מלא".
"אני אופטימי," אמר סיימון. "לפני שישה חודשים הייתי פסימי".
סיימון דיבר לראשונה על אובדן השמיעה שלו בראיון לעיתון הבריטי "טיימס" במאי 2023. "לפתע איבדתי את רוב השמיעה באוזן שמאל, ולאף אחד אין הסבר לכך. אז הכל נעשה קשה יותר".
עוד לפני שהכריז על אובדן שמיעתו, סיימון הופיע בפעם האחרונה ב-2018, ולאחר מכן אמר שהוא מסיים את קריירת ההופעות שלו. "מעולם לא אמרתי שאני הולך לפרוש", אמר סיימון בראיון האחרון שלו. "אמרתי שאני הולך להפסיק, אבל גם רציתי לברר מה קורה כשאתה מפסיק".
השיר Something So Right מתוך האלבום There Goes Rhymin’ הוא אחד השירים הכי עדינים ומורכבים שלו – בלדת אהבה שמדברת פחות על אהבה עצמה, ויותר על הקושי לקבל אותה.
“I can't get used to something so right” – הוא לב השיר. לא מדובר בכאב או פרידה, אלא דווקא במשהו טוב מדי הפרדוקס: כשהכול נכון – זה מרגיש לא טבעי.
השיר הוא פסיכולוגיה של הרס עצמי עדין – “When something goes wrong / I'm the first to admit it… But the last one to know” – תיאור חד של דפוס נפשי: קל לזהות בעיותף קשה לזהות טוב הדובר: רגיל לאי־יציבות, ולכן מתקשה להאמין ביציבות, סוג של חוסר אמון באושר.
“I've got a wall around me / You can't even see” החומה סביבו נבנתה כדי להגן, אבל גם מרחיקה. הקיר הפנימי בלתי נראה, אבל חזק מאוד, והשורה: “It took a little time to get to me” מרמזת: קשה להגיע אליו אבל אפשר.
“You’ve got the cool water when the fever runs high” – האהובה מתוארת כמים מקררים, יציבות, ריפוי, היא לא דרמטית אלא מייצבת., וזה בדיוק מה שמבלבל אותו.
זוהי בלדה רגועהף הרמוניות עשירות, השפעות גוספל וג’אז עדינות, עיבוד חם ומלטף, אבל לא סנטימנטלי מדי – כמו הטקסט מאופק, מורכב, לא מתפרץ.
צפו בפול סיימון מבצע את Something So Right לראשונה מזה 33 שנה
When the fever runs high
You've got the look of love light
In your eyes
And I was in crazy motion
'Til you calmed me down
It took a little time
But you calmed me down
I'm the first to admit it
I'm the first to admit it
But the last one to know
When something goes right
Well it's likely to lose me
It's apt to confuse me
It's such an unusual sight
I can't get used to something so right
Something so right
It's a thousand miles long
To keep out the foreigners
They made it strong
I've got a wall around me
You can't even see
It took a little time
To get to me
I'm the first to admit it
I'm the first to admit it
But the last one to know
When something goes right
Well it's likely to lose me
It's apt to confuse me
It's such an unusual sight
I can't get used to something so right
Something so right
I love you
It's not their style
To be so bold
Some people never say those words
I love you
But like a child they're longing
To be told
When something goes wrong
I'm the first to admit it
I'm the first to admit it
But the last one to know
When something goes right
Well it's likely to lose me
It's apt to confuse me
It's such an unusual sight
I can't get used to something so right
Something so right
פול סיימון הראיון






