חלל

אמיר דדון

מילים ולחן: אמיר דדון הפקה מוסיקלית ועיבודים – גיל סמטנה.
4/5

יש משהו מאוד דרמטי רגשני ולחוץ בביצוע הזה, סינגל ראשון מאלבום בכורה צפוי של אמיר דדון.  הבנאדם מתעורר מחלומות מוזרים, הלב "משתולל מדאגה" , הראש עם חיילים רחוקים מהבית, גם משתגע מהבריאה, מכל החלל הגדול, אבל לא מתערב במעשי אלהים, מדמה הכל למשחק ילדים, רק מבקש שיקל לו על הכאב. פרץ של מחשבות ורגשות שאמיר דדון תיעלו לשיר סיפורי מלודרמטי בטון דואב, שמטפס גבוה בסולם האוקטבות והרגש, כאילו קיבל מינוי על הצער בעולם הזה. אז גם אם נדמה שתוגתו הסובל עולה-על-גדותיה, גם אם נדמה שסערת הרגשות הוציאה מפוקוס והטקסט מבולבל, עדיין זה  המבע של דדון שמגיע ממקומות של מצוקות אמת. שיר מסעיר לכל הסובלים, המתוסכלים והדואבים בעמקי נשמתם.

share

0 אהבו את זה

share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

8 Responses

  1. מדובר בתופעה
    אמיר דדון מביא איתו את כל מה שאומן ישראלי צריך להביא……
    בטוחה שזה יתפוצץ לכולם בפנים.

  2. השיר "חלל" היה שיר השבוע ברדיו ירושלים ושמעתי אותו מתארח ברדיו כשהוא אמר שהוא בן 33. זה לא ממש משנה זה רק בשביל עדן מתגובה 6.

  3. יש לנו אומן בן 30 אני חושבת וכל המדינה צריכה לבקש עוד סינגל ולתת לו לעבוד קשה כי זה באמת מה שחסר לנו כאן ובכלל.אומן שימלא את כל החלל הזה.אני מאחלת לו ולכל עם ישראל בהצלחה ומוזיקה טובה לאורך הדרך.אמיר דדון אתה ענק!!! מי שיודע היכן אפשר לשמוע עוד מאמיר אז בבקשה לא משנה מה.

  4. האזנתי לשיר, לדדון יש דם של משורר, הסיפור הפנימי הוא הריחות, בית אבא ואמא, העולם הרוחני והקשר הטבעי עבורו עם הבורא, השיר הוא על ההשראה מהסיפור הפנימי-הביוגרפיה, על המסקנות שבאות איתו, מי שמנתח אותו במובן הרגשות הקרים ויתר על ההשראה של השיר או שהתחבר רק ממקום של ילד בגן ילדים שמבקר את העולם בתמימות של ילד ושכח שהרגשות בחיים גם הם עוברים תהליך התבגרות (גם מלשון התגברות), האיש הזה שר מתוך מקום של התגברות על נושאים שילדים, בעצם כולנו מפחדים מהם. בהצלחה.

  5. אני חושב שהוא אומן ענק ומגיע לנו עוד סינגל לשיפוט ולסבבה.ראבראבק מגיע לעם אומן כוכב אבל כוכב ובלי כל החלל הזה של אומניי שירותים ומקלחת עם רייטינג מלא ומלא מינוס ביצירות אומנותיות ואיכותיות.אמן.אם יש למשהו עוד חומר של אמיר בבקשה לשלוח לנו.תודה מראש..

  6. נראה לי שהשיר עוסק בשכול או באובדן של חבר קרוב בקרב. התמודדות עם אובדן היא כואבת מאוד, והכאב הפרטי בהחלט נחווה כממלא את כל היקום. אני לא רואה הגזמה או פומפוזיות מילולית בשיר הזה. להיפך – מאוד מינימליסטי ומדויק.

    שיר מעולה לטעמי, וזהו המפגש הראשון שלי עם הזמר הזה.

  7. 1. דואב – כואב, סובל.
    2. הביקורת מדברת על הבעה שמגיעה ממקומות של אמת.

  8. לא נראה לי שהבנת על מה השיר נראה לי שהוא מדבר על חלל פנימי…..אני חושבת שהביקורת לא הסבירה עם אהבת את השיר ועל כן אולי כדאי שתסביר מה היתה כוונתך בביקורת
    אני וכל חברי מתים על השיר הוא ברור לנו אמיתיו מרגש ויתרה מכך……עושה את העבודה……
    אולי תבוא להופעה של אמיר ותגיד לי אם זה נשמע לך אותנטי או דואב….
    אגב מה זה דואב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן