Pink Floyd The Later years 1987-2019

The Later Years 1987-2019

פינק פלויד

אן.אם.סי
4/5

פינק פלויד של אחרי רוג'ר ווטרס היתה ניסיון של דייב גילמור וניק מייסון  לחדש את המותג והמוניטין. מה הניע אותם ואת ריק רייט, שנפטר מאז, להמשיך? עושר? אגו? ביטחון מופרז במותג? כל התשובות נכונות?
The Later Years כקופסה (boxed set)  הוא אוסף של פלויד משנת 1987 עד 2019. קובץ 12 השירים שיוצא בנפרד, פונה לאו דווקא לאספני ההרד קור שמחפשים כל מוצר שקשור ללהקה, אלא למאזינים אוהבי הלהקה.
אחרי עשור בו ווטרס שלט יצירתית במוסיקה של פלויד,  דייוויד גילמור גילמור נכנס לתמונה ב – A Momentary Lapse of Reason,. הוא נראה יותר כמפיק והגיטריסט במקום להניע כוח יצירתי.  ניק מייסון התקרב יותר למירוצי מכוניות מאשר למוזיקה, וריק רייט, כבר לא היה ממש חבר בלהקה. עם זאת, גילמור, מייסון ורייט היו נחושים להחזיר את פינק פלויד, שהמשך קיומה היה חשוב להם מאוד. בעוד שרוג'ר ווטרס רצה לפרק כחוק את פינק פלויד בגלל סירוב חברת התקליטים  לתמוך בו כאמן סולו, פני שלושת החברים היו להמשיך לעשות  פינק פלויד. אחד השיקולים – דרישת מעריצי הלהקה.
פינק פלויד שלאחר רוג'ר ווטרס  אינה עוד פינק פלויד האלמותית של  Dark Side of the Moon, או The Wall כמו גם Wish You Were Here או Piper at The Gates of Dawn. מה שמאפיין את הלהקה בשנים האלו – חוסר היכולת להגיע למשהו קוהרנטי בנוסח אלבומי הקונספט של הלהקה.
במהלך תקופה זו, הביקורת ירדה עליהם, גם מעריציהם הגדולים הביעו אכזבה, ועדיין רבים מאוד אהבו את פינק פלויד של אחרי אמצע השמונים, רכשו תקליטים ומאות מיליוני כרטיסים להופעות. הערכה מחודשת של הלהקה באלבומים כ – A Momentary Lapse of Reason ו –  The Division Bell  עדיין מעידה על הרבה רגעים פינק פלויידים מבריקים. ההשתחררות צילו של  סייד בארט או הפאתוס שלאחר המלחמה של רוג'ר ווטרס, איפשרה לחברי הלהקה להיות חופשיים בחיפושי דרכים חדשות.  בדומה לביטלס לאחר התפרקותם, לחברי להקה נוצר מרחב ונפתחו חדשות  – כמו שילובה של אשתו של דיוויד גילמור, פולי סמסון.
מה ש"השנים המאוחרות" (The Later Years)  מציגה זו יצירה של להקה שחיבקה את השינוי במקום להמשיך את ההישגים האומנותיים של פינק פלויד בעבר. מצד שני: כל אותה העת הקבוצה המשיכה בסיבוב ההופעות שלה לנגן  פרשנויות מחודשות של קלאסיקות שנות השבעים. המאזין מקבל במהדורת 1985-2019 תחושת מיצוי  של רעיונות הרוק של הלהקה. העובדה שנכנסו קטעים קלאסיים מעידה על המודעות של מפיקי האלבום לצורך של הקהל לקבל אותן בלייב. אוסף ה-12 הוא השתקפות של פינק פלויד שמנסה לחדש אבל חוזרת בהופעות לבולטים שבשירי העבר שלה.

האלבום "The Later Years 1987-2019" מכיל  12 קטעים נבחרים מתוך המארז ‘The Later Years’ שייצא ב-13 לדצמבר. מדובר במיקסים חדשים לשירים מתוך האלבומים: 'A Momentary Lapse of Reason' ו- 'Delicate Sound of Thunder', 3 קטעים מתוך ההופעה המיתולוגית של הלהקה בנבוורת' בשנת 1990, הקלטות אולפן שרואות אור לראשונה מתוך סאשן ההקלטות של האלבום 'The Division Bell' והקלטה נדירה משנת 1994 מתוך חזרה של הלהקה שהתגלתה לאחרונה.

Pink Floyd – Wish You Were Here (Live At Knebworth 1990) 2019 Mix

  • Shine On You Crazy Diamond (Pts. 1-5) [Live at Knebworth 1990] [2019 Mix]
  • Marooned Jam (1994 Recording)
  • One Slip (2019 Remix)
  • Lost For Words (Tour Rehearsal 1994)
  • Us And Them (Live, Delicate Sound Of Thunder) [2019 Remix]
  • Comfortably Numb (Live at Knebworth 1990) [2019 Mix]
  • Sorrow (2019 Remix)
  • Learning To Fly (Live, Delicate Sound Of Thunder) [2019 Remix]
  • High Hopes (Early Version) [1994 Recording]
  • On The Turning Away (2019 Remix)
  • Wish You Were Here (Live at Knebworth 1990) [2019 Mix]
  • Run Like Hell (Live, Delicate Sound Of Thunder) [2019 Remix]
שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן