סטיב טורה ואלפרדו דה לה פה עם מרקדו נגרו באילת

0/5

הקינוחים בפסטיבל היו לא פחות מענגים מהמנות הראשונות והעיקריות: סטיב טורה, טרומבוניסט-על, לקח משימה: לשחזר את המוסיקה של האב הרוחני שלו, ראסאן רולנד קירק, המוסיקאי שניגן בו זמנית על מספר כלי נשיפה. הוא מנגן את המוסיקה של רולנד כבר מ-1968. לא רק זאת אלא שהוא הקליט יחד עם רולנד וודי שאו.

היתה זו השראה של רולנד שגרמה לו לנגן צדפות. מתברר שבשביל לנגן כמו שצריך את קירק צריכים  סקסופוניסטים  כמו בילי הרפר הותיק (טנור) ויסנט הרינג (אלטו), וגם פסנתרן בדרגה של מולגרי מילר. הקיצר, טורה, עם הזקנקן הלא ברור הזה, הביא איתו הרכב שלא יכול לפספס את רולנד קירק.  יתכן שרולנד קירק היה אוהב את מה שהכין טורה, אם כי נדמה לי שהוא לא הצליח לתת משהו מרוח האילתור רב ההמצאה והטירוף שהיה אופייני לקירק.

אגב את נגינת צדפות הים  עליה התפרסם, השאיר טורה רק להדרן. אחר-כך ראיתי אותו מצטרף לחגיגה של אלפרדו דה לה פה.  כדי לשמוע משהו מהפרשנות של טורה על ראסאן רולנד קירק, כדאי להקשיב ל-The Spirits Up Above והכי טוב: חפשו את המוסיקה של רולנד קירק עצמו.

אם מוסיקת  עולם בפסטיבל ג’אז אז אלפרדו דה לה פה ולהקת מרקדו-נגרו,  הכנר החשמלי התזזיזתי והרכב הסלסה, ולא הייתי מפריז אם הייתי אומר: ההרכב הטוב ביותר בז’אנר ששמעתי אי פעם (גם בדיסקים), ושמעתי לא מעט הרכבי סלסה, כולל טיטו פואנטה.

זו היתה פייסטה של סלסה אמיתית. 14 נגנים  מכול מדינות דרום אמריקה, פסנתרן  צעיר מעולם אחר שמנגן מלהיב וגם דוחף את האנסמבל, ויופי של צליל אותנטי, מדויק, מתובל ומפולפל. התמצית וההרחבה של הסלסה והצליל האפרו קובני המודרני.  תביאו את ההרכב הזה עוד פעם לפסטיבל הבא. דה לה פה ומרקדו –נגרו לוקחים את מסורת הבואנה ויסטה סושל קלאב ומשדרגים אותה בגדול.

דה לה פה איש גוצי, יהורם גאוני שכזה, לא נח לרגע, לא תמיד הכינור החשמלי הוא שמשחק כינור ראשון, אבל העיקר שיהיה אקשן עם הרבה סלסה, ואלפרדו גם יורד להסתובב עם הפידל החשמלי בין הקהל, טריק שלא ממש שכיח בפסטיבלי ג’אז.
אלפרדו דה לה פה היגר לארה"ב מקובה, ועשה את הסטאג’ בלהקות של קרלוס סנטנה, אדי פלמיירי וטיטו פואנטה, וגם עם דיזי גילספי וצ’יק קוריאה.

share

0 אהבו את זה

share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן