טרייסי צ'פמן - Tracy

טרייסי צ'פמן Tracy

לטרייסי צ'פמן יש קול כל כך עשיר ותוסס, קול נשמה ועוצר הנשימה. כשהיא שרה, הטקסטים מהדהדים.

4.5/5

לא נכון יהיה לומר שלא היתה במוסיקה זמרת ייחודית כמו טרייסי צ'פמן, כאשר ב – 1988 היא הוציאה אלבום, שעד היום מסמן את אחד האלבומים החשובים במוסיקת הפולק. בשנות ה -70 זו הייתה ג'ואן ארמטריידינג המעודנת, זמרת שחורה שביטאה מצפון חברתי כואב, שמזכירה את צ'פמן. ארמטריידינג, גם היא זמרת פולק, אולי לא הגיעה בזמן הנכון. הקהל לא סייע לה להפוך לכוכבת-על מתמשכת. קצת יותר מעשר שנים מאוחר יותר, טרייסי צ'פמן זכתה להכרה אוניברסלית ולהצלחה מסחרית עצומה – אם כי גם היא, באופן מפתיע, די נעלמה מהציבור, והתמוססה עם הזמן למרות שהוציאה אלבומים עד 2008.
אלבום הבכורה "טרייסי" מכר 20 מיליון עותקים – הישג נדיר ואדיר לאלבום המוגדר פולק. מהאלבום יצאו שניים מהשירים הטובים ביותר בעשורים האחרונים, "Fast Car" ו – “Talkin’ ‘bout a Revolution” אודות מַהְפֵּכָה."
טרייסי צ'פמן. ציפור נדירה. סטורי טלר נפלאה. צ'פמן במהות אינה זמרת של להיטים מצליחים. שיריה עשויים מחומרים משמרים. מעט מאוד זמרות אפרו-אמריקניות שרות בסגנון פולק בלוז של התבוננות פנימית, של בחינה עצמית. אני יכול להיזכר באודטה של שנות השישים, בג'ון ארמטריידינג, ואלרי ג'ון. מה שמייחד את צ'פמן הוא צבע קולי בלעדי, הבעה שמשדרת במדויק תחושות, לא פחות לא יותר. הפקת השירים שלה נשארה תמיד בגבולות סולידיים נקיים, מינונים מינימליסטיים. יתכן שזה פגע במכירות האלבומים שלה לאורך השנים, אבל זה גם מה שמייחד אותה.
אלבום בעל אחידות ובהירות יוצאות דופן. לטרייסי יש קול כל כך עשיר ותוסס, קול נשמה ועוצר הנשימה. כשהיא שרה, הטקסטים מהדהדים. בולט ביניהם – Behind the wall.
Last night I heard the screaming/ Loud voices behind the wall/ Another sleepless night for me/ It won't do no good to call/ The police
Always come late, if they come at all
שיר המושר אקפלה העוסק אלימות במשפחה. (אלימות במשפחה היא בעיה שכיחה. 1.3% מכלל הנשים בארה"ב אמרו כי חוו אלימות במשפחה. 1 מכל 4 נשים חוותה תקיפה פיזית מצד בן זוג)
היא מתוסכלת מחוסר המעש של המשטרה ומחוסר האונים שלה מול השכנה שלה. המחאה האנטי ממסדית קיימת גם בשירים כ "Talking 'Bout a Revolution" ו- "Across the Lines".
המכונית ב – Fast Car  אינה ממש מכונית. טרייסי השתמשה בה כמטפורה ליחסים כושלים בין בני זוג בגלל שהם החלו ממקום לא טוב. (עוני) אבל קיימת תקווה שהמכונית תמשיך לנוע – So take your fast car and keep on driving שבא מחוסר ברירה: Leave tonight or live and die this.

Tracy Chapman – Talkin' About A Revolution

share

1 אהבו את זה

share

1 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן