נועה קירל ראש הממשלה

מה יש לנועה קירל להגיד על ראש הממשלה

באלבום הבכורה הראשון שלה קירל בתוך אווירת מועדונים עכשווית של  פופ אלקטרוני ממזרי, עדכני, קליט וסופר-קצבי - שמצטיין בהפקה אלקטרונית שמחזיק עומק בלי לאבד את הקלילות.

מילים ולחניםן: נועה קירל, רון ביטון, איתי שמעוני וירדן ״ג׳ורדי״ פלג. מילים ולחן: נועה קירל, רון ביטון, איתי שמעוני וירדן ״ג׳ורדי״ פלג
4/5

לפני שנסחפים בשטף הקצב נבהיר ש"ראש הממשלה" לא מופיע בשיר מס. 3 ב- EP החדש כדמות פוליטית – אלא כסמל לעמדה של שליטה ובעלות על חוקים, נרטיבים וזהות. השיר הוא הצהרת כוח נשית עטופה בסטייל, ביטחון עצמי והומור – מה שממקם אותו בשורת שירי ה"פופ פמיניסטי" העולמי לצד דמויות כמו ביונסה, דואה ליפה וניקי מינאז'. השימוש בדימוי של ראש ממשלה – תפקיד כוח גברי מובהק – כדרך לסמן שליטה, עוצמה, והפיכת סדרי עולם.
"מה בנות רוצות – להפוך ת'מדינה / עקבים וחליפות – קרא לי ראש הממשלה" זהו משחק תודעתי – להפוך את התפקיד הרם במדינה למטפורה לעלייה של אישה לתפקידים שבעבר היו חסומים בפניה.השיר לא מתעמק באידיאולוגיה – אלא מציע פמיניזם קל לעיכול, סקסי ומנצנץ: "תהיי יפה אל תשתקי – היסטוריה לא עושים ביום אחד" – קריצה לציפיות הישנות מהאישה, והפיכה שלהן. "עקבים וחליפות" – שילוב של נשיות מוקצנת עם לבוש כוחני של גברים. "מי מנהל ת׳עניינים? תשאלו את הבנים" – היפוך תפקידים – נשים הן כעת אלו ש"מנהלות את העניינים", לא מתנצלות על הכוח. המסר הוא של ביטחון נשי ופריצה מגדרית, אבל לא עוסק בשאלות עומק של שוויון, אפליה או מעמד חברתי-פוליטי
סאונד ההאוז הגרובי המתבסס על צליל בס מוביל אותה ב"באד אפל" הפותח – דאנס בהפקה מלוטשת. זהו פופ שובב ומודע לעצמו, המשתמש בדימוי תנ"כי כדי ליצור פרסונה נשית מפתה, מסוכנת, חזקה ובעיקר בלתי מתנצלת. ש כאן היפוך של נרטיב החטא התנ"כי: לא רק שהיא לא אשמה – היא זו שכותבת את הסיפור מחדש. זהו שיר שמרכיב מיתוס מודרני של אישה שמודעת לכוח שלה – ולא רק שלא מתביישת בו, אלא משחקת איתו בכיף. זה חלק מהקונספט של פופ נשי מודרני: לא רק שירים רומנטיים, אלא גם דמויות של שליטה, מיניות ואירוניה עצמית. מי שמחפש עומק רגשי "כביכול רציני", עלול לפספס את מהות השיר. המשחקיות המילולית עשויה להיתפס כשטחית – אבל זו בדיוק הכוונה: קלילות עם קריצה חדה.

הפופ הקצבי הקליל  מוליך גם את "דביקי". קירל שרה חוסר סבלנות להתנהגות רגשנית יתר על המידה,  גישה שמסרבת לרומנטיקה מוגזמת ומדביקה — ומעדיפה מרחק מדוד, מתח בריא, וטעם של עוד. השיר פונה לגבר שהוא "נסיך", אבל הופך לבעיה כשהוא "דביק" – כלומר: יותר מדי מתקשר, מפנק, כותב, שולח מתנות, נצמד. השם "דביקי"  – הופך את הביקורת לבדיחה מתוקה, ומאפשר לנועה להישמע ביקורתית וגם חמודה. “מה אתה יודע על להיות בשקט / 100 טלפונים כל הכיס שלי רטט”.נועה דורשת פחות מאמץ ויותר ספייס, כי מה שצפוי ומשוכלל מדי – פשוט לא מגרה “מה הכיף אם זה צפוי, אולי תשאיר לי טעם של עוד”. יש כאן סירוב לשבלונה של רומנטיקה מוגזמת. היא לא צריכה שיציפו אותה באהבה כדי להרגיש נאהבת – היא יודעת מי היא ומה היא שווה. “אל תבוא לפה ותכבה לי את האש / לא רוצה דברים – אני רוצה להתרגש” כלומר: פחות חפצים, יותר מתח, עומק וריגוש רגשי אותנטי.
באתה אווירת מועדונים עכשווית של  פופ אלקטרוני ממזרי, עדכני, קליט וסופר-קצבי – עוד שיר על הבינה-בינו – "לא להמציא" עוצמה של  הומור ועצמאות נשית – שיר פרידה בועט ועוקצני שבו היא לוקחת שליטה מלאה על הנרטיב ומפזרת אבק כוכבים על האקס. זהו שיר  שמנפץ קלישאות רומנטיות בצורה שנונה, מגניבה ובוטחת. שיר פרידה שמח, ציני ומודע לעצמו, שמייצר דמות נשית חזקה, משוחררת ומצחיקה.
הוא אנטי־בלדה, אנטי־מלודרמה, אנטי־קיטש – ובדיוק בגלל זה הוא כל כך מרענן. נועה קירל מוכיחה שוב שהיא לא רק זמרת – היא סמל של דור שכותב את הכללים מחדש.

"לילה במדריד" פופ לטיני-אלקטרוני עם ביט קיצי, רקע של פלמנקו או גיטרה ספרדית סוחף, קליט ורומנטי, המשלב בין געגוע אישי לווייבים של חופשה חלומית בחו"ל. הוא בנוי כמעין פנטזיה מוזיקלית על לילה אחד מושלם — שבו הכל אפשרי, רומנטי ומנותק מהמציאות. מדריד משמשת כסמל לאסקפיזם רומנטי — מקום שבו הכול מותר, הכול נוצץ. הלילה במדריד מייצג רגע קסום קצר מועד שהיא רוצה להאריך לנצח. השיר מאזן בין געגוע עמוק לאווירה שמחה וחולמנית — ונותן לנועה קירל להראות גם שילוב של  סטייל, וגם שליטה בז׳אנר הבינלאומי.

"נוגע בך"  הוא בלדה דרמטית-עוצמתית על קנאה, אובדן, והשארות בלב של מישהו גם כשהוא עם מישהי אחרת. הטקסט בוחן מה קורה אחרי פרידה, כשהאקס עובר הלאה — אך הדוברת מאמינה (או אולי משכנעת את עצמה) שהוא עדיין שבוי ברגש אליה. "זה לא אישי, אבל הצל שלי גדול פשוט / זה לא עובר עם הזמן…" הדוברת לא "שונאת" את הבחורה החדשה, אלא משוכנעת שבכל מקרה היא משאירה חותם בלתי נמחק. יש כאן שילוב של ביטחון עצמי מצד אחד, ותחושת כאב שמכוסה באגו מצד שני. נועה שרה בטון בטוח, כמעט מתנשא, מה שמחזק את המסר של שליטה רגשית גם כשנשבר הלב.
ועדיין מה שבולט מעבר לשירים ולנועה ב – EP הזה הוא ההפקה מוזיקלית: פופ מודרני עם אלמנטים אלקטרוניים, מחזיק עומק בלי לאבד את הקלילות עושה שירות אדיר לקירל.

מה יש לנועה קירל להגיד על ראש הממשלה השיר "באד אפל"

 

נועה קירל פייסבוק

share

0 אהבו את זה

share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן