ביל אוונס New Jazz Concetions

ביל אוונס New Jazz Concetions

זה אחד התקליטים הכי אנרגטיים של ביל אוונס ששמעתי

4/5

"ביל אוונס New Jazz Concetions" הוא אלבום בכורה חזק מאוד. זה אחד התקליטים הכי אנרגטיים של ביל אוונס ששמעתי, שאולי היה תוצאה של נעוריו, במיוחד אם משווים אותו ל-"Everybody Loves Bill Evans" שהוא גם תקליט מדהים אבל קצת יותר ואופייני לסגנון המופנם של ביל אוונס שכולם מכירים ואוהבים.התקליטור  הוא נקודת מפנה ברורה בהיסטוריה של הג'אז. פסנתרנים רבים (קית' ג'ארט, אנריקו פיירנונצי) ניסו להישמע כמו ביל אוונס. פורמט הטריו מציג היטב את עבודתו במרקם המיוחד שלה.  תקליט הסולו הראשון שלו (1956) בהשתתפות טדי קוטיק בבס ופול מושן בתופים.
המוסיקה של אוונס מייצגת את החולייה המקשרת בין ג'אז לקלאסי. "קונספציות חדשות"  מציג את הגוונים החדשים שאוונס הביא לג'אז, כשהוא בן 27 – כמבצע וכמלחין. התקליט הכולל ביצוע ראשון של Waltz For Debby. נגינתו כאן נוקשה יחסית לסגנונו בתקליטי מאוחרים יותר. גם המוסיקה יותר סווינגית.
מבקר המוזיקה סקוט יאנוב אמר על האלבום: "הבכורה של ביל אוונס כמנהיג מצאה שהפסנתרן בן ה-27 נשמע שונה מבאד פאוול, מי שהשפיע עליו כפסנתרן באותה תקופה.

המובחרים של ביל אוונס מהופעות חיות

share

1 אהבו את זה

share

1 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן