מוסיקת אפריקאית

מורי קנטה ( מוסיקת עולם) בפסטיבל הג'אז אילת

4/5

מורי קנטה – זמר מוביל, קורה,גיטרה וכלי הקשה, אודג'ה מוניק קוקו – שירת רקע, דז'נקה דיאבת – שירת רקע, לייבה קונדה – באלאפון, טיירי סרויין – גיטרה, תומס וואלה – חליל אפריקנילוסני קונה – דז'מבה, אטיין מבום – באס ובולון, דניס טשנגו – תופים אפריקנים, מוחמד א. קמרה – קונגס.

אומרים שמורי קנטה הוא היום חלק מפס הקול של רצפות הריקודים במערב. לפי הקהל באילת, זה אכן קורה. הוא לא צריך להתאמץ: מורי קנטה, יליד גינאה, מנגן בגיטרה וקורה (כלי פריטה יפהפה של 21 מיתרים) יושב כל מהלך ההופעה,  פורט ושר כשמאחוריו חבורה ססגונית של נגנים בכלי נגינה טיפוסיים למערב אפריקה. מקצבים לא "מתפרעים", מרקידים סולידי, והצבעים האלה האקוסטיים-חשמליים במינון, שקנטה וחבורתו מפיקים בהרמוניה מושלמת הם נדמה לי התמהיל שעושה מוסיקה אתנית ל"וורלד מיוזיק". מחבר בין ישן (תרבות המנדינקה האפריקנית) לבין החדש.
וזה וורלד מיוזיק שהופך בלי שום בעיה לקאלט. הרבה חבר'ה צעירים שהגיעו להסתלבט באילת הצטופפו ליד הבמה וזזו לקצב. זוהי מוסיקה רבת שמחתת חיים, נושמת ומחייכת הגם שהיא עוסקת ביבשת הכי סובלת בעולם הזה.
קנטה, 55, הוא בן למשפחת משוררים-נגנים נודדים מערב אפריקנית (“Griot”). למד לנגן מגיל ילדות כשהכלי המרכזי של בני משפחתו הוא ה"בלפון" סוג של קסילופון אפריקני. מאוחר יותר למד לנגן על "קורה" שהיא מין לאוטה בת 21 מיתרים. בשנת 1984 עבר לפאריז ובשנת 1987 התפרסם בעולם כולו עם הלהיט שלו "יקה-יקה" ומאז הוא מופיע עם להקתו המשתמשת בכלי נגינה אופיניים למערב אפריקה בכל רחבי העולם, ונחשב כאחד מהבולטים מבין האמנים האפריקנים.

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן