gary11-b.jpg

עם מעט עזרה מידידים

גרי אקשטיין

לקראת ערב הוקרה בהאנגר
0/5

אני מוציא מהאוסף שלי שני אלבומים של גרי אקשטיין. אחד נקרא פשוט "גרי אקשטיין" – דיסק כפול עם כל להיטיו. השני – אלבום קאברים שנקרא "בלי מילים" – כיסויים של זמר וגיטריסט רוק למיטב שירי הזמר העברי מ"חנהל'ה התבלבלה" ועד "לילה בחוף אכזיב" של נעמי שמר שמצטרף ל"פטה מורגנה" (1981) שאף הא הוקדש לקאברים לנכסי צאן ברזל מהשירון הישראלי ("למדבר שאנו", "שיירת הרוכבים", "כיבוי אורות", "אדמה אדמתי", "ליפא העגלון", "למדבר")
לא סתם הוצאתי את הדיסקים: ב-24 באוקטובר עורכים זמרי ישראל ערב הוקרה מיוחד לגרי אקשטיין בהאנגר 11 לציון 40 שנות פעילות ברוק המקומי, וגם על רקע הטראומה שעבר לאחרונה. אקשטיין כיום בן 61 לקה לפני כשנה באירוע מוחי, שכמעט גרם למותו. פלג גופו השמאלי הפך משותק, כושר הדיבור נפגע, ובמשך שבועות היה מרותק לכיסא גלגלים. האירוע הגביל את תנועותיו המוטוריות. מאז הוא נמצא בתהליך שיקום ארוך.
יש לי סנטימנט אישי מיוחד לאקשטיין, איש רוק מבטן, מלידה, מילדות, מנעורים ועד הלום, כמוני הוא גדל בפרבר תל-אביבי דרומי – קרית שלום. היו לנו שיחות על המקום הזה. לעיתים יש תחושה שכדי להיות רוקיסט אתה צריך לצמוח גיאוגרפית במקומות הנכונים. הוא היה אז בן 16. גילה לראשונה את הגיטרה החשמלית והקים להקה שנקראה "כובשי הקצב", שבין חבריה היו בתקופה מסוימת בועז שרעבי ומיקי גבריאלוב. מאז ידע להקות והרכבים למכביר. להקת ה"מטפסים", "להקת תל אביב", להקת "מטריות", להקת "הכוכבים הכחולים" ולהקת "הנסיכים".בשנות השבעים היה שותף בלהקת "האצבעות" ולהקת "קלידוסקופ".
בשנת 1977 הוציא את אלבומו הראשון "מחזור א' תשלז". במהלך שנות השבעים ושנות השמונים ניגן אקשטיין באלבומים של שלמה ארצי, אריק איינשטיין ושלום חנוך, והפיק מוזיקלית אלבומים כמו "דרך המשי" של יהודית רביץ.
בתחילת השמונים הוא שותף ללהקת "סתיו". בשנת 1981 הוציא שלושה אלבומים – "לא לשידור", "פטה מורגנה" ו"גרי אקשטיין". כמו כן הלחין גם את המוזיקה לסרטים "פצעי בגרות 80", "עם ישראל חי" ו"בחינת בגרות".בשנת 1981 הצטרף אקשטיין להרכב ההופעות "כלים שלובים" לצד יצחק קלפטר, יגאל בשן ודני ליטני. בשנת 1982 הוציא את האלבום "גדליהו והמיסטוק".
לקראת אמצע שנות השמונים, פתח אקשטיין אולפן הקלטות, שהפך למקור פרנסתו העיקרי. בתקופה זו היה אקשטיין שותף בלהקת "סרט" הייחודי. בשנת 1986 הוציא אלבום נוסף בשם "עבודת יד", הלחין את המוזיקה לסרט "השיגעון הגדול". ב-1993 הוציא את האלבום "בלי מילים".
אבל ככל שהקריירה שלו התקדמה, העדיף אקשטיין את תחום ההפקה לאחרים – גם כטכנאי הקלטה מבוקש. את רוב שנות השמונים והתשעים הקדיש להקלטות והפקות של מוסיקה שאינה שלו. פה ושם העלה אצלי הרהורים: איך אמן כמוהו לא מלכד את כישוריו להוצאת אלבום הרוק הגדול של חייו. זה לא קרה.
עכשיו לרגל ההוקרה, אני מקשיב למקבץ להיטיו – חלקם מצוינים – הפאנקי "היום זה היום", הסול-רוקי "היה לי טוב", המלודי-בלוזי-אווירתי "רוח סתיו" (האולטימטיבי), שיר ערש נפלא כמו "שן כוכב", "בוגי איתי הלילה" הרוק הקופצני המחויך, להיט הרוקנ'רול ההומוריסטי הגדול בעיבוד בלוגראס – "אני הולך לבית שאן", ומעט באותה רוח שובבית – "קפטן ג'ק", הקאבר לבלוז "אני ישן בסלון" (יהונתן גפן-שלום חנוך), רוק מצוין כמו "רק הקטנים", "בלוז בית הקפה" (אוי בן אברהם/יוסי מנחם) גם "סמבה שמש" וגם שיר אחד באנגלית – Have You Ever Seen The Morning.

שלמה ארצי, ריטה, תיסלם, מוניקה סקס, חיים רומנו-ארז נץ שמוליק בודגוב ואריאל זילבר עם יהודה עדר, איתן גדרון ומאיר ישראל , מוניקה סקס, עוזי פוקס, דודו טסה , להקת סתיו בהשתתפותם של יאיר שרגאי, מוטי דיכנה ויאיר סתווי הם רק חלק מהאמנים שיופיעו בערב הוקרה לגרי. המופע בישיבה סביב שולחנות, מחירי כרטיסים בין 200 ל-500 שקלים.

 

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן