השיר "ההצגה חייבת להימשך" של נוי אביטל הוא מונולוג תיאטרלי כמעט פרוע – זרם תודעה סרקסטי, חכם ומכאיב, שמצליח להפוך סיטואציה יומיומית (ארוחה משפחתית) לדרמה קיומית על זהות, כישלון ואמונה.
אביטל מציג את עצמו כשחקן שמבצע הוראות, ומולו: אלוהים כבמאי – "אני ניצב על במה / עושה מה שתגיד", אבל זה לא יחס של אמונה תמימה – זו מערכת יחסים מתוחה, כמעט מרדנית: "אתה במאי בינוני וזו חרא הצגה". חילול הקודש הופך לכלי אמנותי.
"המכה ה-11 – ארוחה משפחתית" -ארוחה משפחתית – מוצגת כאירוע שגרתי, אבל טעון רגשית. יש כאן רפרנס ליציאת מצרים, אבל במקום ניסים – סבל חברתי. המשפחה היא מראה אכזרית להשוואה עצמית. ההשוואה לאחרים הופכת לשנאה עצמית "איך אני אוהב שהוא לוחץ על הכפתור של השנאה".
"חיי הם מדבר / לא הבנתי דבר" – המדבר הוא ריקנות, חוסר משמעות, תקיעות, והחיבור ל "40 שנה במדבר" מחבר את הסיפור הפרטי לנרטיב תנ"כי אבל מרוקן מאמונה.
הטקסט בנוי כקפיצות אסוציאטיביות, מעבר חד בין נושאים, הומור לצד ייאוש. זה יוצר תחושה של מוח שלא מפסיק לרוץ, אבל זה לא אקראי – זה משקף: עומס רגשי וחברתי.
השיר בנוי על מקצב טנגו שיוצר דרמה, תנועה, מתח, אקורדיון וכלי מיתר עוטפים באווירת שנסון צרפתי. נוצרת תחושה של קרקס רגשי, כאילו הדובר רוקד על סף התמוטטות.
"ההצגה חייבת להימשך" הוא שיר על אדם שמרגיש תקוע בתפקיד שלא בחר, אמן שמאבד אמון ביצירה ובחיים, בן משפחה שמרגיש זר בתוך ביתו. נוי אביטל כתב טקסט חד, חכם ומלא שכבות, שילוב מוצלח בין הומור לטרגדיה, קונספט תיאטרלי מגובש. העיבוד המוזיקלי מעצים אותו.
ובסוף, אחרי כל הציניות וההומור, נשאר משפט אחד: אולי ההצגה לא באמת חייבת להימשך.
נוי אביטל ההצגה חייבת להימשך צילום עריכה ובימוי קליפ: סתיו ברקאי
מבראשית אתה מפיק הסרט התסריטאי והבמאי
יש שיגידו סתם אובססיבי, יש יגידו נוכל ורמאי
40 שנה במדבר כפרה, אולי בהליכה לאחור
אבל לא היה ווייז אז, ואיש לא צעק שהמלך עירום
אני ניצב על במה
עושה מה שתגיד
אמות בשם האומנות
נאמן לתפקיד
בייאוש בחום המפרך
ההצגה חייבת להימשך
אלפי שנים אחרי אתה שם אותי בתחתית של התחתית
גבירותיי ורבותיי המכה ה11- ארוחה משפחתית
ניקיונות ובישולים וניקיונות ושוב אותו סיפור
על שירן שלא מצאה חתן ודודה יפה מגזימה עם האיפור
חיוכים ויין
בקבוק אחד
אף פעם לא מספיק
משפחה נהדרת
מה כבר יכול להסתבך
ההצגה חייבת להימשך
בני שואל על המוזיקה ומה עם הופעה בקיסריה איזה בן זונה
איך אני אוהב שהוא לוחץ על הכפתור של השנאה
ויש את הבן של סימה שמצליח לו עכשיו בעסקים
והחברה החדשה שלו שעשתה שפתיים אבל אין לה מילים
חיי הם מדבר
לא הבנתי דבר
הדג של אימא שוב יצא יבש
נו מתי זה נגמר?
רק שהחולצה לא תתלכלך
ההצגה חייבת להימשך
אתה במאי בינוני וזו חרא הצגה
צריך לומר את האמת
הכול מונוטוני אין תפנית בעלילה
כלום לא מצחיק או מרגש
זה קצת אירוני אני רציתי חופש בסיני
40 שנה כפרה, מה היה דחוף למהר
ההצגה חייבת להיגמר









